Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: S&P'nin Türkiye'nin Notunu İndirmesi Darbenin Devamı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin darbe girişiminin devamı olduğunu söyledi.

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem flaş bir açıklama yaptı.

Ertem, S&P'nin Türkiye'nin notunu indirmesiyle ilgili olarak, "Karar darbe girişiminin devamı gibi görülebilir" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Darbe girişiminin ardından ekonominin durumuyla ilgili bilgiler veren Cemil Ertem, "Dolar kurunda 3.07'deyiz. Burada ciddi ataklar ve kayıplar olmadı, sadece ATM'lere yığılma oldu. Merkez Bankası ve BDDK'nın ortak çalışmaları oldu. Türkiye bu konuda çok önemli bir ders verdi" dedi.

"S&P'NİN YAPTIĞI ÇOK SİYASİ BİR ADIM"

S&P Türkiye'nin Türkiye'nin notunu indirmesini de değerlendiren Ertem, şöyle konuştu:

"Moody's ve Fitch açıklamalar yaptı. Büyüme düşüşü olmadı, bankacılık sistemi de çok güçlü, enflasyon, işsizlik gibi temel makro değişkenleri de sağlam S&P'nin dün akşam yaptığı çok siyasi bir adım ve objektif değil. Bu yaklaşım derecelendirme kuruluşlarının imajını sarsan bir yaklaşımdır. S&P'nin kararı darbe girişiminin devamı gibi görülebilir."
Ertem, Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili olarak, "Merkez Bankamızın kendisine olan güveni anlatıyor, doğru ve temkinli bir adımdı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cemil Ertem Türkiye Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

adam:

14 yillik din tüccarlarinin eserini yasiyoruz. . Ama hala onlar magdur ve sucsuz, hep baskalari düsman, hep baskalari hain. Biz bu kafayla Türkiyeyi gömeriz artik.

31
5
yanıtYanıtla
türkiye:

dinsizlik yapma

yanıt11
yanıt11
yusuf bulut:

Turpun büyüğü torbadaymış anlaşılan adım adım başkanlığa suriye benzeri bir rejime doğru hızla yol alıyoruz 780 bin km vatan toğrağını yeniden inşa edecekmişiz 100 yıl öncesine geri gittik ileri demokrasi böyle oluyıorsa kardeşim bana 14 yıl önceki vatanımı geri verin. hiç olmazsa musluğun başındakiler eleştiriliyordu. borcumuz üçe katlanmış ülkenin neyi var neyi yok satılmış sınırlarımız kevgire dönmüş millete rağmen başbakan görevden alınmış suriyeliler vatandaş yapılacak alın size darbe.

27
7
yanıtYanıtla
uzman:

PEKİ OHALİN EKONOMİYE VEREBİLECEĞİ ZARAR HESAPLANDIMI ?

17
7
yanıtYanıtla
cesur:

hu hu haa haa haa ohalde ilan edildi. . . sürekli uzatılır her zaman bahane bulunur ne yazık ki yıldız savaşlarında da dediği gibi hatta olanlar aynısı iken DEMOKRASİ ALKIŞLARLA BİTİYOR. . . .

9
13
yanıtYanıtla
TC SEDAT:

geleceklerı varsa goreceklerı de var

18
3
yanıtYanıtla
bilirkişi:

varmıdınız demokrasi için ohale hayır yürüyüşüne varmısınız bağkurun 570 tl olmasına varmıdınız 65 yaşında emekliliğe hayır

11
5
yanıtYanıtla
uyu:

git uyu sen

yanıt1
yanıt5
bilirkişi:

bu hocanın nekadar eli kolu uzun bari cumhur başkanı yapalım

6
7
yanıtYanıtla
KOMACALA:

DARBEDE EN FAZLA ZARARI HALK GÖRÜR ESNAF GÖRÜR GELECEĞİN YOKOLUR

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title