Haberler

Çubuk Şenliği'ne Gel "Rol"Ü Kap...

Merve Özlem Çakır - Hüseyin Yiğiner - Prenses Ajans ve Yapım Genel Koordinatör ve Yapımcısı Mert Talat Dilekçioğlu, Ankara'da 3 dizi projesi için altyapı oluşturduklarını ve Çubuk'ta dizi için plato kuracaklarını söyledi."8.Uluslararası Çubuk"...

Merve Özlem Çakır - Hüseyin Yiğiner - Prenses Ajans ve Yapım Genel Koordinatör ve Yapımcısı Mert Talat Dilekçioğlu, Ankara'da 3 dizi projesi için altyapı oluşturduklarını ve Çubuk'ta dizi için plato kuracaklarını söyledi.

"8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği"nin tanıtım toplantısına katılan Dilekçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da duygular henüz tazeyken, hikayeler varken, İstanbul'da hikayeler tükenmişken 3 dizi projesi için Ankara'da altyapı oluşturduklarını belirtti.

Dilekçioğlu, 18 Şubat 2013 tarihinde yayına girmesini planladıkları

"Mamaklı" adlı dizi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, dizi için Ankara'da yeni yüzler aradıklarını ifade etti.

Çubuk ilçesinin kendi kültürüne sahip çıkan, elbiselerine, köylerine sahip çıkan bir ilçe olduğunu vurgulayan Dilekçioğlu, "Mamaklı projesi için Çubuk'ta güzel yerler tespit ettik, burada platolar kuracağız" dedi.

Eski Türk filmleri yapımcısı ve yönetmeni olan Şahin Koçak ile birlikte projelere imza atmak istediklerini belirten Dilekçioğlu, oyunculuğu gerçekten isteyen, heyecan duyan ve bu konuda kendini geliştirebilecek kişiler aradıklarını, bu anlamda Çubuk Şenliği'nin güzel bir platform olduğunu söyledi.

-İnşaat sektöründen, dizi sektörüne-

Prenses Ajans ve Yapım Kurucusu Sedat Apalak da dizilerin çok büyük bütçelerle yapıldığını, kendisinin aynı zamanda inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini, inşaat sektöründen kazandığı parayı dizi yapımına aktaracağını söyledi.

İstanbul'da başrol oyuncusu ile bölüm oyuncusunun kazandığı paraların arasında uçurum olduğunu belirten Apalak, o uçurumu mümkün olduğunca kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Apalak, oyunculardan birine bölüm başına 500 lira verip, diğerine 50 bin lira verme niyetinde olmadıklarını belirterek, "Bu sektör kimsenin tekelinde değil. Dolayısıyla biz Çubuk'tan da başrol oyuncusu çıkarabileceğimize inanıyoruz. Burada örnekleri var. "Behzat Ç." var. Erdal Beşikçioğlu var. Bir Ankara çocuğu. Bu projede yer alan her insanın adı ve soyadı geçecek. Bizim amacımız rant sağlamak değil, paylaşmak" diye konuştu.

-"50 bin ton turşu satılmasını bekliyoruz"

13-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan şenlik hakkında bilgiler veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in "festival" kelimesi yerine "şenlik" kelimesinin kullanılması gerektiğini belirtmesinin ardından, "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"nin adını bu yıl "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği olarak değiştirdiklerini söyledi.

Özden, son dönemlerdeki şehit haberleri nedeniyle hassasiyetlerinin bulunduğunu, bu sebeple şenliğin vatandaşların ürünlerini pazarlayacağı "bir hasat organizasyonu gibi" geçeceğini söyledi.

Geçen sene festivalde 30 bin ton Çubuk Turşusu'nun satıldığını ifade eden Özden, bu seneki şenliklerde ise 50 bin ton turşunun satılmasını beklediklerini dile getirdi.

Özden, ilçede ruhsatlı turşu imalatı yapan 15 firmanın bulunduğunu dile getirerek, kendi evlerinde üretim yapan vatandaşların da olduğunu belirtti.

Şenlik için Ankara Merkez'den Çubuk'a toplu taşıma sayılarını artırdıklarını belirten Özden, Ulus ve Sıhhiye'den 15 dakikada bir otobüs kalkacağını, turşu üreticilerinin ürünlerinde şenliğe özel indirimler uygulayacağını bildirdi.

Özden, Çubuk ilçesinin 82 bin nüfusuyla tarımsal değerlerine önem veren bir ilçe olduğunu dile getirerek, üniversite ve yüksekokullarıyla bir öğrenci şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Belediye olarak Ulusal Ajans'a akredite olduklarına dikkati çeken Özden, Ulusal Ajans'ın gençlik projeleriyle 10 ülkeden 30 öğrencinin Çubuk'ta turşu yapımını öğrenmek ve festivale katılmak için geldiğini bildirdi.

-Zara konser verecek-

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği'nin düzenleneceği 4 gün boyunca ilçede sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek.

Bosna Hersek, Slovakya'dan katılacak gösteri gruplarının yanı sıra İspanya, Fransa, Almanya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İrlanda, İtalya ve Macaristan'dan olmak üzere toplam 13 ülkeden gençler katılacak.

Tayvan, Slovakya, Bosna Hersek Büyükelçilikleri tarafından açılacak stantta ülkeleri ve yöresel ürünleri festival süresince tanıtılacak.

Kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalde Zara, Uğur Işılak, Ersan Başbuğ, Emine Ata, Tuncay Topçu, Ankaralı Selami, Ömer Göksu, Ahmet Yılmaz, Mustafa Yaman, Ankara Rüzgarı, Grup Şavkı, Kent Orkestrası ve yerel sanatçılar konserler verecek.

Şenlik kapsamında kurulacak kültür sokağında el işleri, fotoğraf ve resim sergileri izlenime sunulurken, Çubuk'un simgesi olan turşu konseptli yarışmalar gerçekleştirilecek.

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Lokman Özden Şahin Koçak İstanbul Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

title