Haberler

CHP'li Üstündağ: Turizm Eylem Planı Eksik, Genişletilmeli

Güncelleme:

CHP Milletvekili Akın Üstündağ, Turizm Eylem Planının eksik olduğunu, genişletilerek indirimlerin artması gerektiğini söyledi.

CHP'li Üstündağ: Turizm Eylem Planı eksik, genişletilmeli

CHP Milletvekili Akın Üstündağ, Turizm Eylem Planının eksik olduğunu, genişletilerek indirimlerin artması gerektiğini söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Turizm Eylem Planının yetersiz olduğunu bazı maddelerin eklenmesi gerektiğini bildirdi. Muğla'nın kıyıları ve koylarıyla AK Parti iktidarının saldırısı altında olduğunu ileri süren Akın Üstündağ, rant uğruna doğal güzelliklerin yok edilemeyeceğini söyledi. Ankara saldırısı sonrası rezervasyon iptallerinin hat safhaya ulaştığını kaydeden Akın Üstündağ, "Başbakanın açıkladığı eylem planı bugüne dair bir tedbirden uzak. Ancak olursa 2017-2018 yıllarına yönelik bir girişimdir. Turizm sektöründe 900 bin olan çalışan sayısı 700 bine düşmüş. Bu alanda 54 ticari fonksiyon bu krizden etkilenmiştir. Ülkemize turist getiren seyahat şirketleri ücretsiz iptal yada değişiklik hakkı tanıdı kendi müşterilerine. Böylece rezervasyon yaptıran müşterilerini başka ülkelere yönlendiriyorlar. Buradan Türkiye zararlı çıktı. Hükümetin yanlış dış politikasıyla turizm bitme noktasına gelmiştir. İktidar sorunu çözmek yerine palyatif tedbirlerle durumu geçiştiriyor. Turizm eylem paketi sorunlara çözüm olmak yerine sorunun nedenlerinin görmezden gelindiğinin bir göstergesidir" diye konuştu.

Terörle turizmin bir arada olmayacağını kaydeden Akın Üstündağ, turizm yeniden canlanması için şunları yapılması gerektiğini söyledi: "Turizm eylem planında yer alan uçak desteği bütün yıla yayılırsa ancak erken rezervasyonlar için yararlı olabilir. KDV indirimi veya vergi indirimi mutlaka yapılmalı. Sigorta prim indirimi yapılmalı. Yatak başı destek sağlanması turizmciyi rahatlatabilecek bir nokta. Küçük ve orta boy acentelere destek olunmalı. Sigortaya ve maliyete olan borçları ertelenmeliydi bu işletmelerin. Hükümetin destek paketinden çok az acente yararlanacaktır. Turizm tesislerinin elektrik ve su bedellerinin indirime konulması gereklidir. Eylem paketi eksiktir genişletilip daha çok indirimler yapılmalıdır. Seyahat acentelerinin yat turizmden safariye kadar eylem paketi içine alınmalıdır. Hükümetin destek değil köstek olmaması bile birçok sorunu çözmede yeterlidir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Akın Üstündağ AK Parti Muğla Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title