Haberler

Bursa İş Dünyasından Enflasyon Değerlendirmesi

Bursa iş dünyası ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bursa iş dünyası ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ağustos ayı enflasyonunun beklentilere uygun olduğunu söyledi. Yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, "Dünyadaki olumsuz gelişmelere rağmen enflasyonun düşük çıkmasını olumlu buluyoruz. Türkiye enflasyonda istikrarı ve kalıcı başarıyı yakaladı" dedi.

Anıl, piyasada nakit sıkıntısının açıkça hissedildiğini, bu sıkıntının önlenmesi için ekonomi yönetiminin tedbir alması gerektiğini belirterek, "Son günlerdeki ekonomik gelişmeleri göz önüne aldığımızda en dikkate değer hususun, döviz cinsinden paraların değer artışıdır. Özellikle ABD doları ve avronun değer artışı nedeniyle ortaya nakit sıkıntısı çıktı. Fakat dövizdeki yükselmenin ihracata olumlu etkilerini de göz ardı edemeyiz" diye konuştu.

Ahşap Ambalaj ve Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, ağustos ayı enflasyon rakamlarının piyasa beklentileri ile örtüştüğünü söyledi. Balcıoğlu, tüketici açısından olumlu olan bu sonucun üretici açısından ise bazı sakıncalarına dikkat çekti.

TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, mevsim şartları sebebiyle gıda ve giyimde fiyatların düşük olduğu bir süreç yaşandığını vurguladı. Balcıoğlu, piyasadaki nakit sıkıntısına çözüm bulunması gerektiğini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Akın Balcıoğlu Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title