Haberler

Blackstone Şirketi'ne Türkiye'den Üst Düzey Yönetici Ataması

Küresel Alternatif Varlık Yönetimi ve Finansal Danışmanlık Hizmetleri Veren Blackstone Grubu, Kemal Kaya'nın, Grubun Küresel Özel Sermaye Ekibine Üst Düzey Danışman Olarak Katıldığını Bildirdi.

Küresel alternatif varlık yönetimi ve finansal danışmanlık hizmetleri veren Blackstone Grubu, Kemal Kaya'nın, grubun küresel özel sermaye ekibine Üst Düzey Danışman olarak katıldığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye'de yerleşik olacak olan Kaya'nın, grup bünyesinde stratejik yatırım imkanlarının geliştirilmesinden sorumlu olacağı ve bölgedeki potansiyel yatırımlar konusunda gruba destek vereceği ifade edildi.

Londra Blackstone'da Üst Düzey Yönetici Direktör olarak görev yapan David Blitzer, atama ile ilgili olarak, "Bu atama ile Türkiye gibi cazip ve yüksek büyüme potasiyeli olan bir piyasada da bu gücümüzü inşa ediyor olacağız. Kemal Kaya'nın deneyimlerinin ve piyasa bilgisinin ise aynı zamanda gruba geniş bir bakış açısı getireceğine eminim" dedi.

Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan Kemal Kaya ise Blackstone Grubu'nun tüm dünyada başarısıyla tanınan bir şirket olduğunu vurgulayarak, "Bu anlamda Gruba Türkiye piyasaları konusunda destek vererek önemli yatırım imkanlarının yaratılmasında tecrübelerimizi birleştirecek olmaktan ötürü mutluyum" diye konuştu.

Kaya, Blackstone Grubu'na katılmadan önce, Türkiye'nin en önemli finansal gruplarından biri olan Yapı Kredi'de CEO olarak görev yapmıştı. Koç Finansal Hizmetler A.Ş. tarafından Türkiye'nin ilk ve en büyük özel sermayeli bankası olan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin satın alınmasına önderlik yaptıktan sonra bu görevi üstlenen Kaya, satın alım sonrası Koç Finansal Hizmetler A.Ş. bünyesinde yer alan Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve Koçbank A.Ş.'nin yasal anlamda birleştirilmesini yönetmişti. Bugüne kadar Türk bankacılık sektöründe gerçekleştirilen en büyük birleşme işlemi olan bu süreç öncesinde ise Kaya, Koçbank A.Ş. Genel Müdürü ve Koç Finansal Hizmetler A.Ş. CEO'su olarak görev yaptı. Türkiye'nin lider hizmet ve sanayi grubu Koç Holding A.Ş. ve 23 ülkede yürüttüğü faaliyetler ile Avrupa'nın en büyük finansal gruplarından biri olan UniCredit'in ortak hissedarlığında bulunan Koç Finansal Hizmetler A.Ş.'nin kurulması aşamasında da görev alan Kaya, Koç Holding A.Ş. ve Unicredit arasında kurulan ve Türkiye finans sektörünün ilk yabancı ortaklığını temsil eden stratejik ortaklığın gerçekleşmesinde ise önemli rol oynadı. Kariyerinin daha önceki aşamalarında ise Yapı Kredi'de finansal kurumlar ve yatırımcı ilişkileri yönetiminde çeşitli üst düzey görevlerde yer alan Kaya, eğitimini Kansas Üniversitesi'nde işletme üzerine tamamladı.

(SŞ-SŞ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title