Haberler

Berberler İçin Bayram 2. Gün Başlıyor

Berberler için bayram 2. gün başlıyor Bayramı uyuyarak geçirecekler Yorulmamak için takviye ilaçlar alıyorlarTEKİRDAĞ - Köklü alışkanlıklardan olan arife günü tıraşı berberleri zor durumda bırakıyor.

Berberler için bayram 2. gün başlıyor

Bayramı uyuyarak geçirecekler

Yorulmamak için takviye ilaçlar alıyorlar

TEKİRDAĞ - Köklü alışkanlıklardan olan arife günü tıraşı berberleri zor durumda bırakıyor. Berberler, "Geceden sabaha kadar çalışacağız. Yorulmamak için takviye ilaç alıyoruz. Bayram bizim için 2. Gün başlıyor" dedi.

Arife tıraşı nedeniyle berberlerde yoğunluklar meydana geliyor. Tekirdağ'da sabaha kadar çalışan berberler, bugün yorulmamak ve gece erken eve gidebilmek için hem eleman sayılarını artırıyor hem de takviye ilaç alıyorlar. Geçen Ramazan Bayramı arifesinde sabaha kadar çalışıp bayramın 1'inci gününü uyuyarak geçiren berberler, bu arife gününde de sabaha kalmamak için çabalayacaklar.

"Bayram bize 2. gün başlıyor"

20 yıldır berber mesleğini icra eden Berber Okan Konmaz ise "Yaklaşık 20 yılı geçti bu meslekte, arifelerde gece saat 4-5 gibi o saatlere kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu an 3 kalfa 4'te yardımcı elemanımız var. Toplam 7 kişi çalışıyoruz. Tabi ki hazırlıklar yapılıyor, Kurban Bayramı öncesi herkes tıraş olmaya geliyor. Yani çocukların kendi enerjilerini hepsini bir şekilde dengede tutuyoruz. Bugün sabaha kadar çalışıyoruz. Yorulmamak için takviye ilaçlar alıyoruz. Genelde bayramın 1. Günü uykuyla geçiyor. Bize bayram 2. Gününden sonra başlıyor. Yani o 4 günlük bayram bize 3 gün, 3 günlük bayram bize 2 gün oluyor" diye konuştu.

Arifeye özel hazırlık

Berber Burhan Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada günlerdir bugün için özel hazırlık yaptıklarını ifade ederek, "İnsanların zevkleri farklı gece gelmek istiyorlar. Sabah 5'e kadar uyumuyoruz. Özel hazırlık olarak havlularımızı falan hazırladık, makinelerimizi şarjda tutmaya çalışıyoruz. Tabi Bu sürede çırak sayımızı da artırdık" şeklinde konuştu.

"Berberler zor durumda kalıyor"

Tıraş olmaya gelen Müşteri Gökhan Karakoç, "Genelde insanlar bu günü seçtiği için bizde bu günü seçtik. Tüm insanlar aynı gün olduğu için bazen sıra beklemek zorunda oluyoruz. Berberlerde zor durumda kalıyor. Benimde 1 saat beklediğim oldu" ifadelerini kullandı.

"Berberlerimiz sabaha kadar çalışıyor"

Tıraş olmak için sıra bekleyen Murat Karakoç ise "Arife tıraşı genelde şöyle, insanlar bu günü seçiyor. Bu yüzdende berberlerimiz sabaha kadar çalışıyor"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ramazan Bayramı Murat Karakoç Tekirdağ Ekonomi Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title