Haberler

Bedaş, Elektrikte Kayıp-Kaçağı Akıllı Şebeke ile Önleyecek

BEDAŞ, Alcatel-Lucent Teletaş ile birlikte gerçekleştirdiği, "Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni (OSOS) kurdu Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ), Alcatel-Lucent Teletaş ile birlikte gerçekleştirdiği, "Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni (OSOS) kurdu.

BEDAŞ, Alcatel-Lucent Teletaş ile birlikte gerçekleştirdiği, "Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni (OSOS) kurdu Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ), Alcatel-Lucent Teletaş ile birlikte gerçekleştirdiği, "Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'ni (OSOS) kurdu. Büyük tüketimli müşterilerin kullandığı sayaçların uzaktan takip ve kontrol edilebilmesini sağlayan OSOS ile çağrı merkezi üzerinden abonelerin sayaçları okunarak, kayıp-kaçaklar denetlenebilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'ın himayesinde, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Abdullah Atalay'ın ev sahipliğinde, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Haşim Keklik ve Alcatel-Lucent Teletaş Türkiye ve Azerbaycan Başkanı Cenk Kıvılcım'ın katılımıyla BEDAŞ Çağrı Merkezi'nde düzenlenen OSOS lansman toplantısında, elektrik dağıtımında akıllı şebeke yönetimi anlatıldı.

-"PROJENİN BEDELİ 1 MİLYON 239 BİN"-

BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, toplantıda yaptığı konuşmada, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'nin ilk aşamada BEDAŞ'ın toplam tahakkukunun yüzde 30'unu oluşturan 10 bin 195 büyük tüketimli müşteriyi kapsadığını açıkladı. Projenin 1 milyon 239 bin Euro maliyeti olduğunu belirten Atalay, "Kurulan sistem mevcut haliyle 50 bin noktaya hizmet edebilecek, donanım ilavesiyle 100 bin noktaya hizmet verebilecektir" dedi.

-"8 MİLYON 480 BİN TL'LİK TAHAKKUK YAPILDI"-

Atalay, proje uygulama safhasında bile, BEDAŞ'ın 313 müşterisinde eksik tüketim kaynaklı 23.685.000 kWh (6 milyon 273 bin 000 TL), 29 abonede de kaçak elektrik tespitine dayalı 7.413.000 kWh (2 milyon 207 bin TL) olmak üzere toplam 8 milyon 480 bin TL'lik tahakkuk yapıldığını söyledi. OSOS'un proje safhasında bile maliyetinin yaklaşık 3 katı kazanç sağlandığını kaydeden Atalay, "OSOS Uygulama ve Geliştirme yazılımının, alarm ve karar destek raporlarındaki iyileştirmelerle birlikte kayıp ve kaçağın azaltılmasındaki katkısı daha da büyüyecektir" dedi.

Bu proje ile 5 bin sayacı tamamen yenilediklerini söyleyen Atalay, böylelikle 4 milyon 300 bin aboneye 24 saat ve 60 personel ile birlikte kesintisiz hizmet vereceklerini söyledi. İstanbul'da dün yaşanan şiddetli fırtına konusuna da değinen Atalay, fırtına ile sadece 1 bin 614 abonenen elektriksiz kaldığını kaydetti.

-"100 BİN SAYAÇ İÇİN 1 MİYON TL AYIRDIK"-

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik ise projeye ilişkin olarak, Türkiye genelinde 2011 yılında 14 bin 500 sayaç uygulaması yaptıklarını ve 5 milyon 300 bin TL harcadıklarını kaydetti. Alcatel Lucent ile yaptıkları anlaşma ile 10 bin sayaç uygulaması yapıldığını dile getiren Keklik, toplam 2 milyon 300 bin TL harma yapıldığını bildirdi. Bu uygulamaya bu yıl da devam edeceklerini söyleyen Keklik, 2012'de 100 bin sayaca çıkmayı ve yatırım için 1 milyon TL ayırdıklarını bildirdi.

-"ELEKTRİK DAĞITIMINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"-

Alcatel-Lucent Teletaş Türkiye ve Azerbaycan Başkanı Cenk Kıvılcım da sayaçların uzaktan takip ve kontrol edilebilmelerini sağlayan OSOS'un, elektrik dağıtımı alanında yeni bir dönemi başlatacağını söyledi. Dağıtım şirketlerinin yaptığı büyük yatırımların geri dönüşünü alabilmeleri için dağıtım şebekelerini en iyi şekilde kontrol edip yönetmeleri gerektiğini vurgulayan Kıvılcım, şunları söyledi:

"Şebekelerinin optimum yönetimi sağlanıyor. Bu çözümler, kullanılan sayaçların akıllı hale getirilmesini ve merkezden takip edilmesini içeriyor. Bu sayede hem abone ne tükettiğini anlık olarak web üstünden takip edebiliyor, hem de dağıtım şirketleri müşterisinin ne tükettiğini biliyor. Böylece dağıtım şirketleri, abonelerinin tüketim eğilim ve davranışlarını inceleyerek herhangi bir saatte ne kadar enerji miktarı istediğini tespit edebiliyor ve tüketicinin gereksinimine göre verimli bir şekilde enerji aktarabiliyor." - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Abdullah Atalay Taner Yıldız Azerbaycan Alcatel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title