Haberler

Bank Of Amerıca: Türkiye'yi Sat, Rusya'yı Al

Güncelleme:

ABD'nin en büyük bankalarından Bank of Americe Merrill Lynch, yatırımcılara Türkiye varlıklarını satıp yerine Rusya'dan alım yapmalarını önerdi.

ABD'nin en büyük bankalarından Bank of Americe Merrill Lynch, (BofA Merrill Lynch ) yatırımcılara Türkiye varlıklarını satıp, Rusya'dan alım yapmalarını tavsiye etti.

BOFA MERRILL LYNCH'İN TÜRKİYE RAPORU

BofA Merrill Lynch'in 2014 yılının ilk yarısında Türkiye ve diğer bölge ülkelerini değerlendirdiği raporunda, "Türkiye (varlıkları), özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirim etkisiyle güçlü yükseldi; artık karları toplama zamanı geldi. Ayrıca artık Türkiye hakkında daha ihtiyatlıyız. Türkiye'da politik risk yükseliyor ve ülke artık kredi notlarına daha ahssas duruma geldi" uyarısı yapıldı.

TÜRKİYE RAPORUNDA "YÜKSELEN JEOPOLİTİK RİSKLER" KAYGISI

BofA Merrill Lynch raporunda, varlıkların çapraz sınıflandırmasında da, kredi notuna olan duyarlılığı ve yükselen jeopolitik riskler nedeniyle en çok Türkiye konusunda kaygı duydukları da vurgulandı.

"RUSYA'NIN KÜRESEL PİYASALARDAKİ YÜKSELİŞTEN DAHA FAZLA YARARLANACAĞI" ÖNGÖRÜSÜ

Ukrayna krizi nedeniyle kısmen izolasyon ile karşı karşıya kalan Rusya hakkında daha pozitif konumda oldukları da vurgulanan BofA Merrill Lynch raporunda, "Yeni yaptırımlar beklemiyoruz" denildi. Raporda, Türkiye gibi dış sermaye akımlarına dayanmayan Rusya'nın küresel piyasalardaki yükselişten daha fazla yararlanacağı öngörüsüne de yer verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Merrill Lynch Türkiye Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (3)

.......................:

MERRIL LYNCH BİR YAHUDİ KURULUŞUDUR..ARAŞTIRABİLİRSİNİZ

10
0
yanıtYanıtla
tastan:

faiz indirimi oldu bütün abd ve ingiliz finans kuruluşları ülkeyi kötülemeye başladı ben türkiyenin yerin de olsam dinsizin hakkından imansız geir der ırak a girer alırım sonucu ne olursa olsun

2
0
yanıtYanıtla
YURDDAŞ:

ulan rusyada savaş var TÜRKİYEDE hiç bir şey yok neymiş jjiopolitik neymiş öyle böyle sadece hikaye bekle avrupa yeni leder geliyor AĞA BABASI geliyor çekemiyorlar..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title