Haberler

Bakan Yıldırım'dan İşadamlarına Burs Çağrısı

"İnşaat yapsanız ömrü 40-50 yıl bilemedin 60 yıl.100 yıla gitmez."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, işadamlarına öğrencilere burs vermeleri çağrısında bulunarak,

"İnşaat yapsanız ömrü 40-50 yıl bilemedin 60 yıl. 100 yıla gitmez. Ama insana yapılana yatırımlar sonsuza kadar, nesilden nesile gider. O yüzden bu yatırım konusunda cömert olun" dedi.

Bakan Yıldırım, Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (EKEV) düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, bu yıl gerçekleştirdikleri EKEV burs toplantısının Ramazan ayına rastladığını belirtti.

Ramazanda her şeyin doruğa çıktığını dile getiren Yıldırım, "Görüyorum salonu herkesi hararet basmış durumda. Bu hararet yapacağı yardımdan dolayı değil. Havanın sıcaklığından bir önce mevzuya gel de bakan bey vazifemizi yapalım şöyle bir rahatlayalım der gibi haliniz var" esprisini yaptı.

EKEV'i, Erzincanlı Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'ni (ERSİAD) anlatmaya gerek olmadığını söyleyen Yıldırım, bu gibi kurumların onlara gönül verenlerle ayakta kaldığını ifade etti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Eğer gönül verenler olmazsa, bir tabela derneği olmaktan öteye geçmez. 1993'te kurulduğunda sadece 66 öğrenciye burs sağlayabilen EKEV, bugün 3 bine yakın 2 bin 700 gence burs veriyor. Vakıflar arasında tek başına bu kadar öğrenciye destek sağlayan tek kuruluş. Bu yüzden sizi hemşehrilerim adına tebrik ediyorum.

Yetiştirdiğimiz her gencimiz sadece bir Erzincan gönüllüsü, sevdalısı olmayacak, aynı zamanda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak önemli bir kaynağımız olacak. Hepimiz işler yapıyoruz. Kimimiz çorap dikiyor, kimimiz inşaatlar yapıyoruz. Ama bu yatırımlar bir anlamda miatlı yatırımlar. İnşaat yapsanız ömrü 40-50 yıl bilemedin 60 yıl. 100 yıla gitmez. Ama insana yapılana yatırımlar sonsuza kadar, nesilden nesile gider. O yüzden bu yatırım konusunda cömert olun."

-"Bugüne kadar 14 tane gayrimenkul bağışlayan olmuş"-

Hayır işlerinin 2 türlü yapıldığını anlatan Yıldırım, "Birinci yol vakit. Vaktiniz varsa hayır kuruluşları için dolaşırsınız. Eğer vaktiniz yoksa nakit. ya vakit, ya nakit. Vakti olanlar buyursun vakıfta çalışsın, gelişmesi için gayret sarf etsin. 'Ama benim vaktim yok' diyenler varsa nakdini hasrederek eksikliği giderebilir. Öğrenci yurtları yapılıyor. Bugüne kadar 14 tane gayrimenkul bağışlayan olmuş. Çok teşekkür ediyoruz. Bunların hepsi burs olarak öğrencilerimize geri dönecek" şeklinde konuştu

İftara Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Sevim Savaşer, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve çok sayıda Erzincalı iş adamı katıldı.

Bu arada gecenin sonunda Erzincanlı işadamlarından burs taahhütleri de alındı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Ak Parti Erzincan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title