Haberler

Argüden, Türk-Kanada İş Konseyi Başkanlığına Seçildi

ARGE Danışmanlık ve Rothschild-Türkiye Yönetim Kurulu başkanı Dr.

ARGE Danışmanlık ve Rothschild- Türkiye Yönetim Kurulu başkanı Dr. Yılmaz Argüden yeniden Türk- Kanada İş Konseyi Başkanlığına seçildi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, DEİK Türk- Kanada İş Konseyi Başkanı olan Argüden, iş konseyleri seçimlerinde yeniden başkan seçildi. İş Konseyi Başkan Vekilliğine Banu Tesal seçilirken, Bülent Göktuna, Ahmet Fak, Tamer Bozoklar ve Lütfi Varoğlu ise Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütecek.

Dr Argüden iki ülke ticareti hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye ve Kanada'nın özellikle teknoloji, enerji ve altyapı yatırımları alanlarında işbirliklerini geliştirme potansiyeli yüksektir. Nükleer enerji konusu da önemli bir işbirliği geliştirme potansiyeli sunmaktadır. Özellikle son not artışıyla birlikte Kanada'daki emekli fonlarının Türkiye'ye ilgisinin artmasını bekliyoruz.

Türkiye Kanada arasındaki iş hacminin artmasını sağlayacak bir başka unsur da her iki ülkenin de kültürünü iyi anlayan gençlerin yetişmesini sağlayan karşılıklı öğrenci transferleridir. Aynı zamanda her iki ülkenin de dünyadaki son ekonomik krizde banka kurtarmak zorunda kalmayan nadir OECD ülkeleri arasında yer almaları dikkati çekicidir."

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yılmaz Argüden Türkiye Kanada Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title