Haberler

Antalya'da 100 Bin Daire Gaz Kullanabilir Durumda

Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, Olimpos Gaz'ın Antalya'da 30 yıllık alt yapı şebekesini tamamladığını, kentte 100 bin dairenin doğal gaz kullanabilir hale geldiğini söyledi.

Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, Olimpos Gaz'ın Antalya'da 30 yıllık alt yapı şebekesini tamamladığını, kentte 100 bin dairenin doğal gaz kullanabilir hale geldiğini söyledi.

Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, Energaz Genel Müdür Yardımcıları Arda Beştaş, Hakan Araş ile Olimpos Gaz Genel Müdürü Fatih Yaşa Rixos Downtown Otel'de Energaz'ın alt şirketi Olimpos Gaz'ın Antalya yatırımlarını anlattı.

Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, 2013 yılında Antalya'dan çok şeyler beklediklerini söyledi. 2006 yılından buyana Antalya'da alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini belirten Deniş, "Antalya'nın 30 yıllık şebekesinin alt yapısın tamamladık. Antalya'da çok büyük bir şehir istasyonu, şehir girişi kurduk. Bu istasyon 500 bin daireye yetecek bir istasyon. Şehri besleyecek ana yakım hattı çalışmaları tamamladık. Antalya otogar şehir giriş istasyonundan başlayan omurga Serik ve Belek turizm bölgesine kadar gidiyor.Kentteki konut bölgelerinde başladığımız konut çalışmaları devam ediyor" dedi. Kepez'in Dokuma bölgesinde yatırım yaptıklarını hatırlatan Deniş, "Konyaaltı bölgesinde yatırımlara devam ediyoruz. Konyaaltı bölgesinde büyük bir alanda doğal gazı sağladık. Konyaaltı'nda 2013 yılında yatırımlar kış döneminde de devam edecek. Birkaç ay içinde Konyaaltı'nda girilmedik cadde, sokak kalmayacak. Muratpaşa'da bu yıl yatırama başlıyoruz. Meltem, Demircikara Mahallelerinde çalışmalara başlıyoruz. Kundu Oteller bölgesinde çalışmalarımızla otellerin tamamına bağlantı sağladık. Belekte oteller Betüyab'a kapsamındaki 45 otelde çalışmalarımız tamamlandı" diye konuştu.

Antalya'da 100 bin dairenin yılın ortasında doğal gaz kullanabilir durumda olacağının bilgisini veren Energaz Genel Müdür Yardımcısı ve Batı Anadolu Bölge Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş, "Energez olarak Türkiye'nin 10 şehrinde çalışmalarımız var. Antalya daha fazla önem veriyoruz. Antalya'da 70 milyon TL yatırımımız var. Yapmaya devam ediyoruz. Buradaki abone sayımız düşük. Şehirde doğal gaz konusu hava kirliliğinin önüne geçmek için doğal gaz kullanılmalı" diye konuştu.

10 ŞEHİRDEN GELEN TECRÜBE VAR

Energaz Genel Müdür Yardımcısı Arda Beştaş da Energaz'ın 10 şehirden gelen bir tecrübesi olduğunu belirterek, "Doğal gaz sadece soğuk şehirlerde olan bir ihtiyaç değil. Antalya aralık ve ocak ayları sıcak geçmiyor. Şu an ısıtmada kullanılan yöntemler ısıtmaya yetmiyor. Antalya'da hava kirliliği de çok fazla. Gaz kullanımı ile hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini düşünüyorum" dedi.

GAZ KESİNTİLERİ

Gazetecilerin Türkiye'ye gazın İran, Rusya ve Azarbeycan'dan geldiğini ve kesintilerin nedeninin sorulması üzerine Beştaş, "İran, Rusya ve Azarbeycan ile ilişkilerimiz kötü görünüyor. Fakat şu ana kadar hiçbir zaman gazımız kesilmedi. Bir dönem basınç sorunu yaşandı. Uluslar arası protokol gereği hiçbir zaman gazınızı kesiyoruz diye bir durum olmaz" diye konuştu.

ANTALYA'DA 6 BİNE YAKIN ABONE

2012 yılında Konyaaltı bölgesine yatırımlar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Olimpos Gaz Genel Müdürü Fatih Yaşa,

"Geçtiğimiz yıl Olimpos Gaz'ın Antalya'da 6 bine yakın abonesi oldu. Bize gelen talepler de var. Bu yıl gelen talepleri daha hızlı değerlendireceğiz. Bu yıl sonuna kadar 15-17 bin abone sayısı ile kapatmayı planlıyoruz. Tüm gaz kullanabilecek bölgelerde aboneler için kampanyalar başlattık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Batı Anadolu Konyaaltı Olimpos Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title