Haberler

Ak Portyöy Caz Müziği Eşliğinde Yatırımcılara 2014 Ekonomik Beklentilerini Anlattı

Ak Portföy, ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev'in "Ekonomik Döngüler ve Caz Akımları" dinletisi eşliğinde ilginç bir etkinliğe imza atarak yatırımcıları 2014'te faiz oranlarından, makro ekonomik beklentilere, geleceği belirleyecek toplumsal dinamiklerden, yeni yılda öne çıkması beklenen finansal hizmetlere kadar pek çok konuda aydınlattı.

Ak Portföy, ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev'in "Ekonomik Döngüler ve Caz Akımları" dinletisi eşliğinde ilginç bir etkinliğe imza atarak yatırımcıları 2014'te faiz oranlarından, makro ekonomik beklentilere, geleceği belirleyecek toplumsal dinamiklerden, yeni yılda öne çıkması beklenen finansal hizmetlere kadar pek çok konuda aydınlattı. Toplantıda Akbank Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, JP Morgan Baş ekonomisti Yarkın Cebeci, Konda Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler konuşmacı olarak yer aldı.

-"YATIRIMCININ TEMEL MOTİVASYONU AYNI, ANCAK YATIRIM ORTAMI FARKLI"-

Toplantıya ev sahipliği yapan Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler bu yıl ilk kez düzenledikleri bu buluşmayla yatırım dünyasının profesyonellerini bir araya getirerek, farklı ve dinamik bir formatta ekonomiyi değerlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Keler konuşmasında; " Türkiye'de yatırım ortamı değişiyor. Hem de ciddi şekilde ve belki de hepimizin piyasalar konusundaki geçmiş algısını temelden sarsacak biçimde. Bu değişimin temel göstergesi ise "reel faiz'" dedi. Türkiye'de reel faiz düzeylerinde global görünümden bağımsız olarak bir "paradigma değişikliği" yaşandığını belirten Keler; " Son 10 yılda reel faizin yüzde 10'lardan yüzde 2 çevresine hatta bazı dönemlerde negatife gerilediğini belirterek, "yatırımcının temel motivasyonu öncelikle parasının değerini korumak, artırmak ve bunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. Yani temel hedefimiz daha iyi yaşamak ve çocuklarımıza daha iyi imkanlar bırakmaktır. Bu demektir ki, artık varlıklarımızı ve gelecek ile ilgili hayallerimizi korumak için farklı bir şeyler yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

-"KUR YATAY, FAİZ KISMEN YÜKSEK SEYREDECEK"-

Toplantıda "2014'te faiz oranları ve Merkez Bankası Politikaları" konulu bir sunuş yapan Akbank Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota,"2014 merkez bankaları ve yatırımcıların karar almakta zorlanacakları bir yıl olacak. Ancak baz senaryomuzda faizin daha yüksek, kurun ise yatay kalacağını düşünüyoruz" dedi. JP Morgan Baş Ekonomisti Yarkın Cebeci de "Makro Ekonomide 2014 beklentileri" başlıklı sunumunda Türkiye'nin yabancı fon akımlarına ihtiyaç duyduğunu, dolayısıyla 2014'te Merkez Bankası'ndan daha ortodoks para politikaları beklediğini ve buna paralel daha yüksek faiz oranları görülebileceğini belirtti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bekir Ağırdır Kerem Görsev Türkiye Akbank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title