Haberler

Havza Tünellerine Ölçüm Sistemi Kurulacak

Güncelleme:

Sakarya, Konya ve Meriç-Ergene Havzaları'nda bulunan 11 Alt Havza'daki yer altı suları sondaj kuyusu, galeri ve tünellerine ölçüm sistemi kurulacak

Sakarya, Konya Kapalı ve Meriç-Ergene Havzaları'nda bulunan 11 alt havza sınırlarında, miktara ve kullanım amacına bakılmaksızın yeraltı suyu sondaj kuyusu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi kurulacak Sakarya, Konya Kapalı ve Meriç-Ergene Havzaları'nda bulunan 11 alt havza sınırlarında, miktara ve kullanım amacına bakılmaksızın yeraltı suyu sondaj kuyusu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi kurulacak.

Ölçüm Sistemi Kurulmasını Lüzumlu Kılacak Yeraltı Suları Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar; Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 5 Ağustos 2013 tarihinde kararlaştırıldı. Karar ile Konya iye Edirne Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Sakarya, Konya Kapalı ve Meriç Ergene Havzalarında yer alan 11 alt havzadaki yeraltı suyu sondaj kuyusu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemi kurulmasını lüzumlu kılacak yeraltı suyunun; kullanım amacı ve miktarı tespit edildi. Buna göre Edirne'deki Meriç-Ergene Havzası Çorlu, Vize, Lüleburgaz, Babaeski alt havzalarında; Sakarya Havzası Yunak-Ilgın-Sarayönü alt havzasında: Konya Kapalı Havzası Konya-Çumra Karapınar, Karaman-Ayrancı, Ereğli-Bor, Aksaray-Sultanhanı-Obruk, Altınekin, Cihanbeyli-Yeniceoba-Kulu alt havzalarında miktara bakılmaksızın, bütün maksatlar için "alt havza sınırında" ölçüm istasyonu kurulacak.

Sanayi maksatlı bütün yeraltı suyu kullanımları için sondaj kuyusu, galeri, tünel ve benzerlerine miktar ve havza alt havza ayrımı gözetilmeksizin ölçüm sistemi kurulacak. Kuyu, galeri ve benzerlerine yeraltı suyu çekim miktarını ölçmek amacıyla önceden kurulmuş ve Devlet Su İşleri Güenel Müdürlüğü'nce uygun bulunan yerlere yeni bir ölçüm sistemi kurulmayacak. Karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sakarya Meriç Konya Havza Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title