Haberler

Ekiz: Karatay'dan Pekmez Konusunda İlmi Dayanaklarını Bekliyoruz

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz, Prof.Dr. Canan Karatay'dan pekmezin kanser yapıcı olduğuna dair açıklamasının ilmi dayanaklarını açıklamasını beklediklerini söyledi. Ekiz, bölgede görev yapan doktorların bünyesi zayıf, kansızlık çeken hastalara pekmez önerdiğini hatırlatırken, 65 yaşında olduğunu pekmezden kanser olanı da hiç duymadığını ifade etti.

Mustafa Ekiz, Canan Karatay'ın 'Profesör' unvanı bulunduğunu onun karşısında ilmi bir açıklama yapmalarının belki yanlış olacağını belirtirken, şöyle dedi:

"Nevşehir bölgesinde bünyesi zayıf olduğu veya kansızlık için hastalanıp doktora giden insanlara 'Kardeşim evinde pekmez yok mu, hiç mi pekmez yemedin' diye sorarlar. Bunu çok farklı doktorlardan hastamızı götürdüğümüzde bizzat da duyduk, çevremizdeki insanların anlatımından da anladık. Bölgemizdeki bağların dikilmesinin ana sebebi de, pekmez ve pekmeze bağlı köftür gibi ürünlerin üretilmesidir. Bu ürünler yıllardır sadece ilimizde değil İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere de gelen talep doğrultusunda gönderildiğini, hatta oralardan insanların sırf bu ürünleri almak için geldiğini biliyoruz. Bugüne kadar da hiçbir şikayet olmadı."

Pekmez'in kanser yapıcı özelliği olduğu için tüketilmemesi şeklindeki Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak gördüğünü de belirten Ekiz, Sayın Karatay'dan "Eğer kanserojen etki yapan bir durum varsa ilmi bir açıklama mevcut ise dayanaklarını göstererek" açıklama yapmasını istediklerini, yoksa bağcılığı yok edecek, tüketimi kısacak, üreticilerin gelir kaynaklarını bitirecek tarzdaki açıklamayı talihsiz gördüğünü ifade etti.

Mustafa Ekiz, bir taraftan siyah üzüm çekirdeğinin insan sağlığına aşırı derecede faydalı olduğunu, kanserojen etkiyi ortadan kaldırabileceğini açıklayan bilim adamları olduğu halde Canan Karatay'ın aksi açıklaması bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hangi açıklamaya itibar edeceğimizi şaşırmış durumdayız. Bu açıklamanın düzeltilmesini talep ediyorum. Aspes içeren pekmezden bahsedilmişse bunun da açıklığa kavuşturulması gerekir. Asbes alıyorsa nereden alıyor. Kaynamadan mı yoksa, kullanılan malzemeden mi oluyor. Bunun da açıklığa kavuşturulması gerekir." - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Ekiz Nevşehir Karatay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title