Haberler

Eğitimin Melekleri Kapı Kapı Dolaşıyor

Eğitimin melekleri kapı kapı dolaşıyor Fedakar öğretmenler, yağmur çamur dinlemeden çocuklar için kapı kapı dolaşıyorMUŞ - Muş'un Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan ikna heyeti, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan çocukları yeniden okula kazandırmak...

Eğitimin melekleri kapı kapı dolaşıyor

Fedakar öğretmenler, yağmur çamur dinlemeden çocuklar için kapı kapı dolaşıyor

MUŞ - Muş'un Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu idareci ve öğretmenlerinden oluşan ikna heyeti, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan çocukları yeniden okula kazandırmak için yağmur çamur dinlemeden kapı dolaştı.

Serinova YBO idareci ve öğretmenleri, devamsızlık yapan ve eğitimlerini yarıda bırakan çocuklar için seferber oldu. Bir komisyon kurarak öğrencilerin okula gelmeme sebeplerini araştıran okul idaresi, devamsız öğrencilerin listesini çıkarıp beldeye bağlı Göçmenler mezrası, Kıyıbaşı ve Dumlusu köylerini dolaştı. Yağmur çamur demeden kapı kapı dolaşıp öğrencileri yeniden ikna etmeye çalışan heyet, yoğun çaba gösterdi.

Başlatılan çalışmayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Serinova YBO Müdürü Ali Mergen, okuldaki devamsız öğrencilerle ilgili bir çalışma başlattıklarını ve yoğun çaba gösterdiklerini söyledi. Müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve diğer öğretmenlerden oluşan bir ikna ekibi kurduklarını ifade eden Mergen, "Devamsız olan öğrenciler için köyleri dolaştık. Şu an sekiz köyden üçünü dolaştık ve bunlardan devamsız olan bir kısım öğrencileri okula kazandırdık. Bu çalışma devam edecek. Toplamda 650 öğrencimiz var ve bunlardan yaklaşık 60'ı devamsız öğrencilerimiz. Onların tamamını olmasa bile yüzde 70-80'ini kazandırmamız okul için büyük bir katkı olacak. Bu öğrencilerimizin devamsız olmalarının sebepleri farklıdır. Tabi biz bunları araştırıyoruz. Bu ikna ekibiyle birlikte bu çalışmalarımızı başlattık, inşallah bu öğrencilerimizi okula kazandırırız" dedi.

"Bazı aileler kız çocukların okumasına karşı"

"Bu bölgenin en büyük sıkıntılarından bir tanesi öğrencilerin ailelerinden dolayı okumamasıdır" diyen Mergen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz bunları bir şekilde okula kazandırırsak, inşallah devlete olan mali yükümlülüğü hem de okuldaki sıkıntıları gideririz. Bu köylerde özellikle bizim devamsız öğrenci sayımız kızlardan oluştuğunu belirledik. Genelde ailelerin kızlarını okutmak istemeyişi nedenini araştırdık. Bu ikna ekibiyle birlikte bu kızları kazandırmak için büyük mücadele veriyoruz. İnşallah bu köylerin tamamını dolaştıktan sonra bunları da okula kazandırırız. Bazı aileler kız çocukların okumasına karşı. Biz bunları okula kazandırmak istiyoruz. Kız çocuklarını kazanarak, cehaletin önüne geçmiş oluruz. Kız çocukları toplumun ileri dönemdeki anne adaylarıdır. Bunların okuması, toplumun büyük değişimine sebep olur" ifadelerini kullandı.

Çocuğunu okutmak istediğini belirten öğrenci velisi Abdulnasır Ayaz ise, "Ben çocuğumdan daha istekliyim her baba gibi. Bende o babalardan biriyim. Çocuklarımın okuması için elimden gelen bütün çabayı veriyorum. Tabi ki çocuğum istekli olduğu sürece bende onların yanındayım. Eğer çocuğum okumak istemiyorsa, ben şahsen zorla da bir şey yapamam" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Serinova Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title