Haberler

Eğitime Yüzde 100 Destek" Kampanyası

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Eğitime yüzde 100 destek" kampanyası çerçevesinde Konya'nın Selçuklu ve Ahırlı ilçelerinde inşa edilecek 32 ve 8 derslikli okullar için Konya Valiliği ile hayırseverler arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Eğitime yüzde 100 destek" kampanyası çerçevesinde Konya'nın Selçuklu ve Ahırlı ilçelerinde inşa edilecek 32 ve 8 derslikli okullar için Konya Valiliği ile hayırseverler arasında protokol imzalandı.

Konya Valisi Yakup Canbolat, valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde, il merkezinde tekli eğitime geçilebilmesi için yaklaşık bin 500 derslik açığı bulunduğunu söyledi.

Bu açığın Konyalı hayırseverlerce kapatılabileceğini belirten Canbolat, şunları kaydetti:

"İlimizdeki derslik açığının giderilmesi, eğitim kalitesinin artırılması ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlama anlamında önemli. Hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Ömer Güler bey Selçuklu ilçemizde 32 derslikli bir okulumuzu yaptıracak. Arsa katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyemize de teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ahırlı Belediyemizin bize sunduğu bir arsa üzerinde 3 hayırseverimiz bir araya gelerek 8 derslikli bir okul yaptıracak. Bu tür hayırlar ilimizin eğitimine ciddi katkılar sunacaktır."

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da hayırsever iş adamlarına ve arsa tahsisi yapan Büyükşehir Belediyesi ile Ahırlı Belediyesine teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Ömer Güler de "Çocukluk hayalim olan emelime kavuştum. Emeği geçen, başta sayın Valim, Belediye Başkanım ve Milli Eğitim Müdürüme çok teşekkür ediyorum." dedi.

Diğer hayırseverler de eğitime ellerinden geldiği kadar destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından, hayırsever işadamı Ömer Güler, Selçuklu ilçesinde yaptıracağı 32 derslikli okul, iş adamları Ramazan Deresal, Mevlüt Aydın ve Mehmet Çelik de Ahırlı'da yaptıracakları 8 derslikli okul için protokolü imzaladı.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuklu Ahırlı Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title