Haberler

Tarım Bakanı, Türkiye 2'ncisi olan öğrenciyi tebrik etti

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı LGS sınavında Türkiye 2'ncisi olan Muhammet Halil Yazar'ı telefonla arayarak tebrik etti. Yazar, başarısının devamını dilediğini söyledi.

TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) sınavında Türkiye 2'ncisi olan Muhammet Halil Yazar'ı (14) telefonla arayarak tebrik etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Elazığ'a en uzak mesafedeki Arıcak ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi'nde yaşayan Muhammet Halil Yazar, kasap olan babasına kışın yardım ederken, yazın ise yaylalarda hayvan otlatarak ailesine destek oldu. Çobanlık yaparken LGS'ye hazırlanan Yazar, 4 Haziran'da gerçekleştirilen sınavdan 494 puan alarak Türkiye 2'ncisi oldu.

Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, telefonla aradığı Muhammet Halil Yazar'ı tebrik

ederek, başarılarının devamını diledi. Yazar ise LGS'de elde ettiği böyle bir başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Tıp fakültesinde eğitim almayı düşündüğünü ancak tarım alanına da yönelebileceğini belirten Yazar, Gelecekte yiyecek, içecek, su kaynaklarımız azalacaktır. Bunlar için de devletimize katkı sağlamayı düşünürüm dedi. Yazar'ın babası Yücel Yazar ile de telefonda görüşen Bakan Yumaklı, Pırlanta gibi bir evlat

yetiştirdiğiniz için sizi çok tebrik ediyorum dedi.

Baba Yücel Yazar ise 20 sene önce Arıcak'ta lise mezunu bile bulmakta zorluk çektiklerini; ancak bugün ilçede 300'e yakın öğretmenin bulunduğunu dile getirerek, Bu başarı için devletimize ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çocuğumun da ileride devleti için nerede, nasıl bir pozisyon alması gerekiyorsa bunun için elimizden geleni yapmaya çalışırız diye konuştu.

'TÜRKİYE YÜZYILINI ÜRETİM YÜZYILI YAPALIM'

Bakan Yumaklı, Muhammet'in tarım sektörüne yönelmesi halinde bundan memnuniyet duyacaklarını belirterek, Bizim dimağı açık, zeki, çalışkan gençlere ihtiyacımız var ki; Türkiye

Yüzyılı'nı üretimin yüzyılı yapalım. Tarımda dünyada emsallerimizin zaten birçok noktada

ilerisindeyiz; ama çok daha ilerisinde olalım inşallah ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Tarım ve Orman Bakanı Türkiye Arıcak Elazığ LGS Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title