Haberler

Ebiko 6. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları Şampiyonları Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nu Tercih Etti!

Güncelleme:

Bahçeşehir Üniversitesi seçkin öğrencileri arasına EBİKO 6. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda Dünya Birincisi olan Yavuz Yıkılmaz ve Ahmet Keskin'i de kattı.

Ordu Abdurrahman ve Nermin Bilimli Anadolu Teknik Lisesi mezunu Yavuz Yıkılmaz ve Ahmet Keskin "Online Rehberlik Araştırma Merkezi" projesi ile Mayıs ayında yapılan EBİKO 6. Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda 32 ülkeden 3000 öğrencinin 700 projesinin yarıştığı ortaöğretim kategorisinde dünya birincisi oldu.

Bu projeyi hazırlarken bir yandan da üniversite sınavına hazırlanan iki genç sınavda da başarılarını tekrarladılar ve tercihlerini Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisyar Programcılığı bölümünden yana kullandılar.

Yavuz Yıkılmaz Bahçeşehir Üniversitesi'ni tercih etmesinin en önemli sebebinin kendilerine ve projelerine gösterilen ilgi olduğunu belirtti ve "Diğer üniversitelere de başvurduk, sadece Bahçeşehir Ünviersitesi bizimle bu kadar ilgilendi. Buradayız çünkü burada projelerimizin hayata geçebileceğini biliyoruz. Bunun için Bahçeşehir'e minnettarız. Biz bu projeye lisede başladık ama üniversitede de devam etmesini planlıyorduk. Şu aşamada kalırsa bir anlamı olmayacaktı çünkü. Bahçeşehir'de bu projeyi ve başka projeleri bitirme şansımız var. Bu yüzden burayı seçtik"

Ahmet Keskin de "Projemize verilen desteğin yanısıra Bahçeşehir Üniversitesi'nin bir çok avantajı var. CO-OP projesi ile iş imkanı ve ya Uğur Dershanesi tarafından verilen ücretsiz Dikey Geçiş Sınavı Hazırlık Kursu gibi. Ayrıca buradan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı'nda başarı ortalaması da oldukça yüksek. Tüm bunlar bizi cezbetti."dedi.

Online Rehberlik Araştırma Merkezi projesi liselerdeki rehberlik derslerinin online olarak işlenmesini mümkün kılan bir sistem. Şampiyonlar bu projelerini ve daha bir çok yeni projeyi Bahçeşehir Üniversitesi Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Merkezi'nin desteğiyle geliştirecekler.

EBİKO 6. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı

EBİKO, Teknoloji Tasarım Sanat Merkezi (TTSM), Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Teknoloji Bilgilendirme Platformu ile Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 'nün himayelerinde, Bilgi Güvenliği Derneği, Özel Okullar Derneği ve Atlantik Eğitim Kurumları'nın desteklediği, TURKCELL, TTNET, VODAFONE, Microsoft, Intel, Oracle, Türk Hava Yolları, MOBİSAD, TÜTED, TEDER, Forsnet'in sponsorluğunu yaptığı geleceğin genç bilişimcilerini yetiştirmek amacıyla Düzenlenen "Uluslararası Eğitimde Bilişim Olimpiyatı" ilköğretim ve Liselerin ayrı ayrı yarışacağı kategorilerden oluşmaktadır. İlki 2005 yılında düzenlenen Ebiko'nun bu yıl altıncısı (2010) düzenlenmiştir. 2007 yılından itibaren ise uluslararası yapılmaktadır.

32 ülke, 73 il 558 okul, 3 bin öğrencinin bin 700 proje ile başvuruda bulunduğu EBİKO'ya bugüne kadar geçen 6 yılda 30 bin civarı öğrenci, 14 bini geçkin proje katıldı. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda eleme sonucunda finale kalan 190 projenin sunumları 37 uzman akademisyenler tarafından değerlendirildi. 16 Mayıs günü Ankara Ahmet Ulusoy Lisesinde proje değerlendirmeleri yapıldı. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı'nda dereceye girenlere ödülleri ise 17 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00'de Beş evler MEB Şura Salonu'nda yapılan törenle verildi.

Bu yıl düzenlenen orginazasyon ödül törenine Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesaj göndererek , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise doğrudan katıldı. Kısa bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Türkiyenin e-dönüşüm projesinden bahsetti. e-Devlet Projesi'ni 22 hizmetle başlattıklarını, bugün 170'in üzerinde hizmet sunulduğunu anlatan Yıldırım, bu uygulamayı yaygınlaştırmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title