Haberler

DAÜ İletişim, İnsan Hakları Günü'nü Etkinliklerle Kutluyor

Güncelleme:

DAÜ İletişim Fakültesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla 10 Aralık'ta, saat 10.00 ile 17.00 arasında bir dizi etkinlik düzenliyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde farkındalık yaratmak amacıyla 10 Aralık'ta, saat 10.00 ile 17.00 arasında bir dizi etkinlik düzenliyor. Sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek olan panel, performans ve estalasyonlarla, kadın haklarından çocuk haklarına, mülteci haklarından basın özgürlüğüne, hayvan haklarından ifade özgürlüğüne kadar birçok konuya dikkat çekilecek.

DAÜ İletişim Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Tür ayrımı gözetmeksizin, tüm canlıların sahip oldukları temel hak ve hürriyetlere dikkat çekmek ve bu hakların ihlâlleri konusunda farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz bu özel güne, kendi temel hak ve hürriyetlerinin farkında olan herkesi davet ediyoruz" denildi.

Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe, yasa değişiklik önerisini anlatacaklar
Etkinlikler kapsamında saat 13.30'da, CTP-BG milletvekilleri Doğuş Derya ve Fazilet Özdenefe, geçen hafta Meclis Başkanlığı'na sundukları ve mevcut Ceza Yasası Fasıl 154'de yeni düzenlemeler getiren yasa önerisini anlatacaklar. Öneri, eşcinsel ilişkinin suç olmaktan çıkarılmasını, çocuk istismarı, taciz ve tecavüz gibi suçlara caydırıcı cezalar getirilmesini, idam cezasının kaldırılmasını öngörüyor.

Gün boyu etkinlik
Gün boyu DAÜ İletişim Fakültesi'nde gerçekleşecek olan etkinlikler kapsamında ayrıca, DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğrul İlter İngilizce olarak "Veganism and Animal Rights" (Veganizm ve Hayvan Hakları) konulu bir sunum yapacak. DAÜ öğrencileri üniversite girişinden İletişim Fakültesi'ne kadar sürecek olan, "DAÜ Öğrencileri Barışa Koşuyor" temalı bir koşu gerçekleştirecek. Fakültedeki Afrikalı öğrenciler tarafından "Human Rights" (İnsan Hakları) temalı bir tartışma toplantısı yapılacak. DAÜ İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Engin Aluç bir mini konser verecek. Aynı fakülteden öğretim görevlisi Halil Duranay tarafından İnsan Safarisi başlıklı bir sunum gerçekleştirilecek. Sivil İnisiyatiflerle Masa Sohbetleri kapsamında, kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları, engelli hakları, basın ve ifade özgürlüğü aktivistleri Uğur Bahçeci, Gözde Pehlivan, Tegiye Birey, Faika Deniz Paşa, Filiz Bilen, Mehveş Beyidoğlu, Hatice Düzgün, Ziba Sertbay ve Mine Yücel katılımcılarla sohbet edecekler. DAÜ İletişim Fakültesi'nin önünde gerçekleşecek olan bir başka etkinlikteyse, şef Erkan Dağlı'nın yönetimindeki DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Korosu bir konser verecek.
Etkinlikler kapsamında ayrıca, farklı mekânlarda kısa film gösterimleriyle, video ve fotoğraf çekimleri yapılacak; Mine Yücel tarafından hazırlanan kadın haklarıyla ilgili spotlar sunulacak. İnsan Hakları Ağacı ve İnsan Hakları Kumaşı'na da katılımcılar, duygu ve düşüncelerini aktaracaklar.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Akdeniz Üniversitesi Mine Yücel Doğuş Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title