Haberler

Antalya'da Karne Hediyesi 20 Bin Kitap

Antalya'da bir seyahat acentesinin, "20 bin karne, 20 bin kitap" projesi kapsamında 8 ayda topladığı para ile alınan 20 bin kitap, öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtıldı.

Antalya Valiliği, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Atatürk Parkı Meydanı'nda gerçekleştirilen kitap dağıtımında, öğrenciler kitaplarını aldı.

NBK Touristic acentesi Genel Koordinatörü Recep Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "20 bin karne, 20 bin kitap" projesi kapsamında 8 ayda 140 bin lira topladıklarını, bu para ile kitapları aldıklarını söyledi.

Kitapların karne alan ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıtıldığını belirten Yavuz, kitap dağıtımına NBK Touristic acentesi bünyesinde çalışan 350 profesyonel turist rehberinin katkı sağladığını kaydetti.

- Antalya'da 415 bin öğrenci karne aldı

Bu arada, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Aburrahman-Neriman Bileydi İlköğretim Okulu'nda karne törenine katıldı.

Öğrencilerin karnelerini veren Eren, Türkiye'nin bir çok bölgesinde sınıf ortalamasının 70 olduğunu, Antalya'da ise bu sayının 30 olduğunu belirtti.

Antalya'nın eğitim ve öğretim konusunda oldukça başarılı olduğunu ifade eden Eren, gelecek dönemlerde sınıf ortalamasını 25'e indirmeyi ve eğitimde Türkiye birincisi olmayı hedeflediklerini söyledi.

Turan Eren, il genelinde 23 bin öğretmen, 850'si resmi olmak üzere 950 okulla eğitim verdiklerini dile getirdi ve bugün itibariyle 415 bin öğrencinin karne aldığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Milli Eğitim Müdürlüğü Antalya Valiliği Recep Yavuz Turan Eren Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title