Haberler

Eğitim Uçuşu Yapan Helikopter Düştü; 5 Subay Şehit Oldu

Ankara'da eğitim uçuşu yaparkan düşen askeri helikopterin Tuluntaş Köyü yakınlarında enkazının bulunmasının ardından güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi

Ankara'da eğitim uçuşu yaparkan düşen askeri helikopterin Tuluntaş Köyü yakınlarında enkazının bulunmasının ardından güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Saldıray Berk de olay yerine gitti.

Komutanlar Ceylanoğlu ve Berk kaza alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, kaza bölgesine gazeteciler ve sivilleri yaklaştırılmadı.

GENELKURMAY: "BİR HELİKOPTERİN DÜŞMESİ SONUCU 5 KARA PİLOT SUBAYI ŞEHİT OLDU"

Eğitim uçuşu sırasında düşen helikopterde şehit olan 5 subayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait, gece eğitimi için uçuşa çıkan UH-1 tipi bir helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle Ankara'nın Tuluntaş Köyü civarına düşmesi sonucu beş kara pilot subayımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir."

KAZA SIRASINDA HAVADA SİS VARDI

Bölgede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar, saat 19.00 sıralarında jandarmanın muhtarları arayıp, bölgede bir helikopterin düştüğünü, arama çalışmalarına katılmalarını istediğini söyledi. Köylüler ayrıca, imamların camilerden Ballıkuyumcu ve Hisarlıköy arasındaki bölgede bir helikopterin düştüğü anonsunu yaptığını söyledi. Köylüler, kaza sırasında havada sisin hakim olduğu belirtildi.

YANLIŞ YERDE ARAMA YAPILDIĞI İDDİASI

Aramaya katılan bazı köylüler ise kendilerine verilen koordinatların yanlış olduğunu, başka bölgelerde arama yaptıklarını söyledi. Köylülerden biri, "Bir kişinin cep telefonu çalınıyor, sinyallerinden anında bulabiliyorlar. Burada şehit olan askerlerin cep telefonları arandı, açan olmadı. Ama sinyallerden kaybolan helikopterin yerini bir türlü bulamadılar "diye konuştu.

Görgü tanıkları, düşen helikopterin birkaç parçaya bölündüğünü şehitleri görünce yüreklerinin burkulduğunu söyledi.

CENAZELER GATA'YA KALDIRILDI

Ankara'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 5 askerin cenazesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. Şehit askerlerin cenazeleri ambulanslara konulması sırasında Jandarma ekipleri basın mensuplarının görüntü almasına engel olmak istedi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title