Haberler

Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri Toplantısı

Antalya Valisi Öztürk: "İyiyiz ama iyinin düşmanı daha iyidir.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya'nın eğitim düzeyi ve akademik başarısıyla yetinilmemesi gerektiğini belirterek, "İyiyiz ama iyinin düşmanı daha iyidir. Daha iyisini, yapmalıyız ve yapmaya da devam etmeliyiz. Başarı için süreklilik esastır" dedi.

Eğitim Öğretim Faaliyetleri ve Güvenlik Tedbirleri Toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya, Vali Sebahattin Öztürk'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri katıldı.

Eğitim öğretim faaliyetleriyle güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü projeler tanıtılarak, Antalya'nın Türkiye genelinde gösterdiği akademik başarı ve ilçe sıralamaları hakkında bilgi verildi.

Vali Öztürk, toplantıda yeni atanan ilçe müdürleri ile şube müdürlerine yeni görevlerinde başarı diledi. Antalya'nın sürekli göç aldığını ve Türkiye'nin nüfus itibarıyla beşinci büyük şehri olduğunu kaydeden Öztürk, kentte her yıl yaklaşık 425 bin öğrencinin eğitim hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

Yoğun göçün eğitim hizmetlerine olumsuz yansımaları olduğuna değinen Vali Öztürk, bütün olumsuzluklara rağmen Antalya'da eğitim düzeyi ve akademik başarının birçok ile göre daha iyi olduğunu belirtti.

"İyinin düşmanı daha iyidir"

Vali Öztürk, şöyle konuştu:

"Antalya'nın eğitim düzeyi ve akademik başarısıyla yetinmemeli ve daha ileri gidebilmek, dünyanın diğer ülkeleri ile yarışabilmek ve eğitimdeki sorunları çözüme daha hızlı ulaştırabilmek için sürekli çalışmalıyız. İyiyiz ama iyinin düşmanı daha iyidir. Daha iyisini, yapmalıyız ve yapmaya da devam etmeliyiz. Başarı için süreklilik esastır."

Rehber öğretmenlere önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Öztürk, ailelerdeki sıkı ilişkilerin kaybolması sonucu oluşan açığın, eğitim kurumları tarafından giderilmesi gerektiğini vurguladı. "Değerler Eğitimi" gibi projeler geliştirilmesini isteyen Öztürk, öğrencilerin değerler açısından eksiklerini bu yolla gidermeye çalışmanın önemine değindi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda da dikkatli olunmasını isteyen Öztürk, şöyle konuştu:

"Özellikle öğrencilerimiz bu konuda saldırıya en açık kesim. Dolayısıyla öğrencilerimizi uyuşturucuya karşı koruyabilmek için uyuşturucuyla ilgili bütün birimlerin daha dikkatli olması gerekli. Uyuşturucu ile mücadele konusunda elimizden geleni yapmalıyız. Bu konuda bütün kurum, kuruluşların ve ailelerin birbirleriyle koordineli bir biçimde çalışmasını istiyorum." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Öztürk Turan Eren Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title