Haberler

Egeliler "Leyla’nın Evi" Oyununu Seviyor

Tiyatrokare'nin Ödüllü Oyunu "Leyla'nın Evi" 4. Kez Ege Turnesinde

Tiyatrokare'nin dev prodüksiyonu 'Leyla'nın Evi' tiyatro oyunu, 4.kez Ege Turnesi'nde seyircisiyle buluşuyor. Eylül, Aralık ve Haziran aylarında Egeli tiyatro severlerle buluşan oyun, yoğun talep üzerine 20 Temmuz İzmir Çeşme, 21 temmuz İzmir Bornova, 22 Temmuz Muğla Datça, 30 temmuz Muğla Bodrum'da Egelilerle yeniden buluşuyor. Zülfü Livaneli'nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan "Leyla'nın Evi" muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımları arasında yer almaya devam ediyor.

İstanbul'da kapalı gişe oynayan ve Anadolu turnesi kapsamında Karadeniz'den büyük ilgi gören oyun, Ege'ye 4. Kez giderek devam ediyor.İzmir Çeşme'de 20 Temmuz Çarşamba saat:21.30 Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, 21 Temmuz Perşembe saat:21.30 Bornova Açıkhava Tiyatrosu, Muğla Datça'da 22 Temmuz Cuma saat:21.30 Datça Açıkhava Tiyatrosu, 30 Temmuz Cumartesi saat:21.30 Bodrum Kale'de sahnelenecek olan oyun Ege seyircisinden yoğun ilgi görüyor.

Ayça Varlıer'e Vasfi Rıza, Afife Jale, Sadri Alışık oyuncu ödülü ve Direklerarası seyirci ödülülünü kazandıran oyun Leyla'nın Evi Oyunculuklarıyla ve rejisiyle herkesin övgüsünü kazanmaya devam ediyor.Nedim Saban yönetmenliğindeki oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, İsmail Karaer gibi oyuncular yer alıyor.

Zülfü Livaneli'nin ilk kez bir kitabının tiyatroya uyarlandığı oyun, 'Leyla'nın Evi'nde sahne dönüşümlerini muhteşem sinemasal efektler ve filmler ile anlatırken, geçmişe dönen sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile canlandırıyor. Ayça Varlıer'in söyleyip dans ettiği, Zülfü Livaneli'nin Hip Hop parçası "Duisburg" ve yine Livaneli'nin şarkılarından oluşan müziklerle ve eski İstanbul görüntüleriyle; Leyla'nın gözünden İstanbul'un dünü ve bugünü anlatılıyor. Sinematografik anlatım ve müziklerle oyunun temposu artarken seyirci, değişen değerleri gözyaşları içinde sorguluyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title