Haberler

Efeler Gençlik Treni, İzmir'den Yola Çıktı

Güncelleme:

Vali Toprak: Ülkemiz için güzel bir gelecekten bahsediyorsak; tüm güzellikleri kendi gönlümüzdeki, yüreğimizdeki sevgiyle buluşturup gençlerimizin önünü açabilmeliyiz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın destekleriyle "Gençlik Treni - Bu Memleket Bizim" projesi kapsamında 15 Haziran - 8 Temmuz tarihleri arasında 19-29 yaş grubu gençlerin seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmaları için düzenlenen ve yaklaşık olarak 2000 gencimizin katılımıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan " Efeler Gençlik Treni " uğurlama töreni İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akalın, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, DDY 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay ile projeden yararlanan gençlerin ailelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Gençlerimize yönelik olarak düzenlenen bu programı oluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Sayın Bakanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarına, Ulaştırma Bakanlığımıza, Sayın Bakanımıza ve Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğümüze ve çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çalıştılar gayret ettiler, 120 gencimizi iyi bir şekilde Efeler diyarından-buradan yola çıkarak kısmet olursa Konya üzerinden Adana'dan Gaziantep'e gönderiyorlar. Burası ki bizim tarihimizde demir yolunun ilk oluştuğu Alsancak Garı'nı Basmane Garı'yla birlikte düşünürsek, Anadolu'nun ilk tren yolu olan İzmir-Aydın tren yolunun yapıldığı tarihi bir mekandan yine tarihe tanıklık yapacak bir proje; bir başka ad altında "Bu Memleket Hepimizin" adı altında yürümeye başlıyor.

Birazdan uğurlayacağımız tüm gençlerimize hayırlı yolculuklar diliyor; onlara destek veren ailelerimizi de kutluyorum.

Biz inanıyoruz ki gençlerimize fırsat verdikçe, onlara önem verdikçe, onları anlamaya çalıştıkça, dinlemeye çalıştıkça gelecek daha iyi olacaktır. O ki gençliğimizle birlikte şekilleniyorsak, geleceğimizi gençlerimize emanet ediyorsak, o zaman gençliğimize yatırım yapabilmeli onun alt yapısını da oluşturabilmeliyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni yapılanmasıyla birlikte hem gençlik, hem spor birlikte yürüyor ve özellikle gençlerimizi daha iyi yetişmeleri, geleceğe daha iyi hazırlanmaları noktasında daha iyi hazırlanıyor.

Biraz önce ifade ettiğim gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı, çok önemli projeleri yürütüyor. Bu proje de onlardan biri ve biz eğer ki bu ülke; 780 bin kilometre karesiyle hepimizin ve oralar hep birlikte bu ülkenin toprağı ise; bu toprakları gençlerimize tanıtabilmeliyiz. Bu topraklardaki değerleri birlikte görebilmeliyiz ki bu proje de bu manada önemli bir katkı yapsın. Bu projenin, bu anlamda önemli katkılar yapacağına da inanıyorum.

Geçen yıl ilki, şimdi de ikincisi gerçekleştirilen bu proje ile yola çıkan 120 gencimiz; birbirerini tanıyacaklar, kaynaşacaklar ve yolculuk yapacaklar. Gittikleri yerlerde de tarihi, kültürel değerleri, insani değerleri, gelişimleri hep birlikte görecekler. Onlar için önemli bir kaynaşma vesilesi olacak. Biz eğer ki bu güzellikten, güzel bir gelecekten bahsediyorsak; tüm güzelikleri kendi gönlümüzdeki, yüreğimizdeki sevgiyle buluşturup gençlerimizin önünü de açabilmeliyiz. Onlara değer verdiğimizi projelerimizle de ortaya çıkarabilmeliyiz.

Teknolojinin ciddi manada geliştiği bir ülkede ve dünyada; gençlerimizin ve çocuklarımızın da iyi yetişmesi ve teknolojik gelişmelerle birlikte onları özümseyerek kazanımlarımızla; aile ve toplumsal değerlerimizle ve inanışlarımızla birlikte bir güzellik içerisinde ve daha iyi bir şekilde techiz edilmiş ve eğitilmiş olarak yürümemiz gerekiyor ki bunu da gençlerimizle birlikte, hep beraber başaracağız.

Bu gençlerimiz de bu yolculukla birlikte hem kaynaşacaklar, ortak değerlerimizi görecekler ve ülkemizin farklı özellikleri ile hasletlerinimizi yerinde görmüş olacaklar. Ve duygular içerisinde güzelliklerle sağ, sağlık ve güzellik içerisinde geri dönecekler.

Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizi ve siz değerli ailelerimizi tebrik ediyorum. Hayırlısıyla gitsinler, hayırlısıyla gelsinler. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti; hep birlikte, bir ve beraber olarak ileriye doğru gidecektir. Bundan da hicbir endişemiz yoktur.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Akalın Mustafa Toprak Metin Kaplan İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title