Haberler

Edip Uğur Görevden Alınınca Yarım Tonluk Dana Kesti

Edip Uğur görevden alınınca yarım tonluk dana kesti

BALIKESİR - Balıkesir Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban ve kardeşi İsa Balaban, görevinden istifa eden Balıkesir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Edip Uğur'un kendi işyerlerini meydan projesi kapsamında yıktığını söyleyerek, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua okudu, ardından da 500 kiloluk danayı adak olarak kurban etti.

Balıkesir'de vatandaşlar cuma namazı çıkışı ilginç bir olaya şahit oldu. Tarihi Zağnos Paşa Camii'nin önünde kamyon içinde getirtilen dananın başında toplanan vatandaşlar önce olup biteni anlamaya çalıştı. Balıkesir Celepler Odası Başkanı İsmail Balaban ve kardeşi İsa Balaban tarafından dananın ne maksatla getirtildiği anlatıldı. 'Adağımız vardı, kabul oldu Elhamdülillah' diyerek söze başlayan Başkan Balaban, "Bizim burada bir mekanımız vardı. Mekanımızı paldır küldür başımıza yıktılar. Biz bu durumda mağdur olduğumuzu anlattık. Bunların gözleri ve gönülleri yüksekte olduğundan bizi dinlemediler. Halkın sesine kulak vermediler. Garip insanlarız, namusumuzla ekmek kazanmak istedik. Mekanımızı yıktılar. Biz de mekanımız yıkıldığında adak adadık. Bugün, o gün. Çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanım gereğini yaptı. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Bugün cuma, cuma namazının yüzü suyu hürmetine, kılınan namazların, edilen duaların yüzü suyu hürmetine Allah ona uzun ömürler versin. Balıkesir'in sesine kulak verdi, Allah ondan razı olsun" dedi.

Adak olarak kesilecek olan dananın 500 kilogram ağırlığında olduğunu söyleyen İsmail Balaban, hayvanın etinden pilav ve kavurma yapılarak şehir meydanında Balıkesirli vatandaşlara ikram edileceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İsmail Balaban Balıkesir Edip Uğur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title