Haberler

Eba Sakarya'da Tanıtıldı

Sakarya'da, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "FATİH Projesi" kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) programının tanıtımı yapıldı.

Erenler ilçesinde bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, geleceğin teminatı olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Ülker, öğrenci ve gençlerin iyi yetiştirildiği takdirde geleceğin o derece güzel olacağını belirterek, "Öğrencilerimizi yetiştirmek için başta devletimiz, hükümetimiz, bakanlığımız, valilik ve il milli eğitim müdürlüğünün tüm teşkilatı her türlü gayreti göstermekte. Bakanlığımız her sene 10 binlerce öğretmen almakta. Her öğrencimize tablet dağıtımıyla ilgili çalışmalar var. Birçok proje yapılıyor. EBA'da bu projelerden birisi. Öğrencilerimizin rahatlıkla bilgiye ulaşma projesi. Şifrelerini girerek her türlü kaynağa ulaşacaklar" ifadesini kullandı.

İnternet üzerinden her türlü kaynağa ulaşma imkanı olduğunu vurgulayan Ülker, "Öğretmenlerin bir şekilde anlatamadığı, eksik anlattığı bir konuyu, öğrenciler EBA projesi kapsamında girerek konuyu tamamlayabilecek. Şu anda EBA'ya ulaşım biraz düşük. Bakanlık yetkilileri ve öğretmenlerimizin gayretiyle bu çalışmaların hızla yükseleceği kanaatindeyim. Bu konuyla ilgili gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da EBA tanıtım günleri çerçevesinde Milli Egitim Bakanlığından 11 uzmanın, ilde görev yapan toplam 9 bin 387 öğretmene EBA programını anlatacağını bildirdi.

Kuntoğlu, EBA'nın FATİH Projesi kapsamında, fırsatları arttırmak ve teknolojiyi iyileştirmek için dünyanın en büyük eğitim portalı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığının kullanmış olduğu EBA tamamen yerli bir yazılım. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz şifrelerini girerek bu eğitim portalından yüz binlerce döküman, eğitim videoları, animasyonlar ve yardımcı ders kaynaklarına ulaşabilme imkanlarına sahipler. Türkiye'nin farklı illerinde öğretmenlerimiz EBA gurubu oluşturdu. İlimizde 35 eğitmen hala FATİH Projesi'yle ilgili teknoloji kullanım kursunu vermeye devam etmektedir. 3 bin 82 lise öğretmenine eğitimler tamamlanmış 2 bin 888 ortaokul öğretmeni içinde seminer ve eğitimler programlanmış ve devam ediyor.43 okulla fiberoptik internet bağlantısı tamamlanmış, 230 okulumuzda da fiberoptik çalışmaları hala devam etmektedir. Sakarya genelinde 5 bin 553 etkileşimli tahta tamamlandı, bin 850 tahtanın kurulum aşaması da devam ediyor.Ben bu programı sunmaya gelen bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, EBA'nın tanıtımını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Kuntoğlu Erdoğan Ülker Erenler Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title