Haberler

Düziçi'de Kurtuluş Coşkusu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Etkinlikler, 27 Mart Salı günü, çeşitli illerden gelen kuvayi milliye derneklerinin üyelerinin Haruniye'den oyunlar eşliğinde ilçe merkezine kadar yürüyüşleriyle başladı. Belediye ve Özel İdare avlusundaki oyunların ardından akşam saat 19.00'da da TRT sanatçıları Talat Ersoy, Özgür Eren ve Hasan Özel ve ünlü Türkücü Latif Doğan Düziçi Stadında konser verdi. Konseri yaklaşık 10 bin kişi izledi. Konser sırasından Havai fişek gösterileri yapıldı.

Gün içerisinde de Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı tarafından ilçenin değişik noktalarında mehter konserleri verildi.

Bugün sabah saat 008.00'de kamu ve özel kuruluşlara ait binalar ve iş yerlerine bayraklar asıldı. Kurumlar ve siyasi partiler kaymakamlık avlusundaki Atatürk anıtına çelenkler koyup saygı duruşunda bundu.

Düziçi Stadı'nda başlayan kutlamalarda ise Kaymakam Nevzat Şengök, Garnizon Komutanı Üsteğmen Serdar Arbaş, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Özentürk halkın bayramını kutladılar.

Düziçi Atatürk Lisesi ile milis kuvvetlerinin ortaklaşa hazırladığı Kurtuluş senaryosu canlandırıldı. Buna göre ovada çalışan ve evde ekmek yapan Türklere yapılan saldırıların sona erdirilmesi, işgalcilerin yurttan kovulması

ve esir alınan Türk kızının kurtarılması canlandırıldı. Kurtarılan Türk kızına belediye başkanı tarafından Türk Bayrağı verildi.

Kutlamalar esnasında THK tarafından Motorlu Yamaç Paraşütü ve radyo kontrollü model uçak gösterileri yapıldı. Ayrıca Osmaniye Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü, Adana Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü, Adana Hava Sporları Kulübü, Mersin Yamaç Paraşütü Kulübü, İskenderun Sportif Havacılık Kulübü, Kahramanmaraş Havacılık Kulübü, Gaziantep Havacılık Kulübüne bağlı 50 kadar yamaç paraşütçü de Kızılca Yaylası Kavlak tepesinden atlayarak paraşütle uçuş gösterisinde bulundu.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvası, kros, kompozisyon, resim, satranç ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Özel Osmaniye 27 Mart Düziçi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title