Haberler

Düzce'de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin, 2008 yılından bu yana 17 bin 520 olan kitap sayısının 45 bin 678'e, 476 olan üye sayısının 10 bin 29'a, 37 bin 825 olan okuyucu sayısının da 66 bin 627'ye yükseldiğini açıkladı.

Düzce İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin, 2008 yılından bu yana 17 bin 520 olan kitap sayısının 45 bin 678'e, 476 olan üye sayısının 10 bin 29'a, 37 bin 825 olan okuyucu sayısının da 66 bin 627'ye yükseldiğini açıkladı. Bilgin ayrıca bu yıl içerisinde kütüphanenin yeniden yapılandırılarak daha modern hale getirileceğini kaydetti.

Düzce'de 49. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde bir kutlama program gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Bilgin yaptı. Bilgin okuyucu ve kitap sayısının her geçen gün arttığını belirterek "Yeni binamıza taşındıktan sonra her geçen gün daha iyi hizmet sunmaya ve verdiğimiz hizmetlerin kalitesini yükseltmeye devam ettik. Bunun neticesinde okuyucu, üye ve kitap sayımızda önemli artışlar sağladık. Yeni kütüphanemize taşındığımızda kitap sayımız 17 bin 520 iken bugün 45 bin 678'e, üye sayımız 476'yken 10 bin 29'a, okuyucu sayımız 37 bin 825'ken 66 bin 627'ye, ödünç verilen kitap sayımız ise 2 bin 678'ken 29 bin 57'ye ulaştı. Bu artışlar devam edecek" dedi.

Bu yıl içerisinde kütüphanenin yeniden yapılandırılacağını açıklayan Bilgin "Bakanlığımızın 2013 yılı mali yatırımları arasında Düzce İl halk Kütüphanesinin yeniden yapılandırılması da var. Bu yıl kütüphanemiz daha modern bir yapıya kavuşacak" diye konuştu.

Bilgin, okuyucuların sağlığını düşünerek kitap temizleme cihazı aldıklarını dile getirerek "Okuyucularımızın sağlığını düşünerek ultra viyole ışınlar ile bakteri temizleyen kitap temizleme cihazı aldık. Yerleşimin uzak olduğu noktalara gezici kütüphanemizle ulaşıyoruz. Gezici kütüphane 18 köy ve kasabaya hizmet veriyor. Amacımız daha çok okuyan bir toplum oluşturmak" şeklinde açıklama yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise araştırma yapmak, proje üretmek isteyen tüm gençleri kütüphaneye davet ederek "Kitaplar bilgi ve ışık kaynağıdır. Bu anlamda kütüphanelerimiz çok önemli. Araştırma yapmak isteyen proje üretmek isteyen tüm gençlerimizi kütüphanemize bekliyoruz. Burada her türlü desteği alacaklarından emin olabilirler" dedi.

Vali Yardımcısı İlhan Turgut üye ve kitap sayısındaki artışın önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak "Üye sayısının 10 bine çıkması önemli bir başarı. Kütüphaneleri yalnızca bu hafta içerisinde değil her daim hatırlamalı ve ziyaret etmeliyiz. Düzce Kütüphanesi adeta kültürel ve sosyal faaliyetlerin merkezi haline gelmiş. Biz okumayı yaşam tarzı haline getirmiş bir toplum değiliz. Ancak gençlerimize okuma alışkanlığını aşılamak için önemli çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce Anadolu Arsal öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan şiir dinletisi sunuldu. Program çerçevesinde ayrıca yıl içerisinde yetişkinler arasında en çok kitap okuyan Fatma Çormuk, FatmaTokuş ve Merve Özgüler ile ilköğretim seviyesinde en çok kitap okuyan Zeynep Gülsüm Akduman, Belinay Sevinç ve Merve Özgüler'e ödül verildi. Ayrıca kütüphanenin en küçük üyesi Asya Kanık'ta ödüllendirildi.

(AY)

25.03.2013 16: 26: 08

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Bilgin Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title