Haberler

Düzce'de Demiryolu Yapımı Masaya Yatırıldı

Devlet Demiryolları Proje Daire Başkanlığı Yetkilileri Sakarya'nın Arifiye İlçesinden Başlayarak Düzce'de Sonlandırılması Planlanan Demiryolu ile İlgili Olarak Düzce Valiliğinde Toplantı Gerçekleştirildi.

Devlet Demiryolları Proje Daire Başkanlığı yetkilileri Sakarya'nın Arifiye ilçesinden başlayarak Düzce'de sonlandırılması planlanan demiryolu ile ilgili olarak Düzce Valiliğinde toplantı gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Bülent Kılınç, DDY Proje Daire Başkanlığı yetkilileri, Düzce TSO Başkanı Metin Büyük katıldı.

Vali Bülent Kılınç, Türkiye'de demiryolu taşımacılığının yabancı ülkelere oranla düşük olduğunu ifade ederek, "Demiryolu özellikle yük taşımacılığında ülkemizin olmazsa olmazlarından. Çünkü biz Türkiye'de karayolu taşımacılığına da yöneldik. Demiryolu taşımacılığının maalesef toplam eşya taşınmasındaki oranı diğer ülkelere göre hayli düşük kaldı. Neticede bizim taşımacılıktaki maliyetlerimiz çok arttı. Diğer Avrupa ülkelerine baktığımızda ağırlıklı olarak demiryolu taşımacılığına öncelik verdiklerini görüyoruz. Bizde de bunun olması lazım" dedi.

Vali Kılınç, Düzce'nin İstanbul ve Ankara gibi iki metropol kent arasında geçişi sağlayan bir il olduğunu belirterek, bu tür projelere olumlu baktıklarını söyledi. Kılınç, "Düzce, Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin geçiş güzergahında. Bu nedenle demiryolu gibi bu tür yatırımlara hep beraber olumlu bir gözle bakıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Devlet Demir Yolları yetkililerinin teknik çalışmaları yaparken bunları göz önünde bulundurmalarını Düzceliler olarak istiyoruz. Biz demiryolu yapımı için elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdür Yardımcısı Erol Çıtak ise demiryolu projesi için Düzceli iş adamlarından ve Düzce TSO'dan destek beklediklerini ifade ederek, "Düzce'de bu işin gerçekleştirilmesinde yardımcı olacak iş adamları, sanayi odaları yetkililerine ihtiyacımız var. Yıllık taşımamız 22 milyon ton. Elbetteki imkanlarımız kısıtlı. Devlet demir yollarının imkanları devletin imkanları ile paralel, bu nedenle kısıtlı. Ben Düzce'ye demiryolu gelmesi taraftarıyım. Düzce de elimizden tutarsa, çok büyük bir iş yapmış olacağız. Bunun için yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.

Düzce'de demiryolu yapım maliyetinin 2 milyon YTL'yi bulabileceğini belirten Çıtak, yolun Sakarya'nın Arifiye ilçesinden başlayarak Düzce'de sonlandırılabileceğini dile getirerek, "Düzce'de demiryolu yapımının maliyeti oldukça uygun. Çünkü düz bir arazi. Şu anda 2 milyon YTL civarında bir maliyeti var. Düzce'nin imkanları nelerdir, bu imkanları nasıl değerlendirebiliriz bunu konuşmaya geldik" dedi.

Toplantıya katılan Düzce TSO Başkanı Metin Büyük de, demiryolu yapımı konusunda Devlet Demir Yolları'na destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı olarak devam etti.

(AY-AK) 17.06.2008 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title