Haberler

Dünyanın En Prestijli Halı Ödülü İkınci Kez Çınar Halı'ya Verildi

Amerika'nın En Değerli Halı Ödülü Olarak Kabul Edilen ve Sektörde "Halı Oscar'ı" Olarak Adlandırılan America's Magnificent Carpet Awards (Amerika'nın En Görkemli Halısı Ödülü) Nü Bu Yıl da Çınar Halı Aldı.

Amerika'nın en değerli halı ödülü olarak kabul edilen ve sektörde "Halı Oscar'ı" olarak adlandırılan America's Magnificent Carpet Awards (Amerika'nın En Görkemli Halısı Ödülü) nü bu yıl da Çınar Halı aldı.

Dünyanın en büyük halı fuarı olan ve Atlanta'da AmericasMart'da düzenlenen fuarda, dünyanın birçok ülkesinin ve Amerika' nın halı üreticileri , tasarımcıları, toptancıları ve halıseverleri buluştu.

Uluslararası Atlanta Halı fuarında, Dünyanın ünlü tekstil ve tasarım uzmanları tarafından değerlendirilen halılar birkaç kategoride yarıştılar. Yarışmanın en büyük ödülü olan "Tüketicinin Seçimi Ödülü"nü alan Çınar halı yarışmaya Sultani koleksiyonundan yeşil tonların hakim olduğu "Sevgi bağı" adlı halısıyla katıldı.

Çınar Halı desinatörlerinden Pelin Ertuğrul tarafından tasarlanan, bir ay boyunca tasarımı üzerine çalışılan ve yapımı bir yılı aşkın bir sürede tamamlanan, 1.98x2.70 ebadındaki halıda desenler ton-sur-ton renk geçişleriyle yansıtıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çınar Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çınar, ödüllü halı ile ilgili şunları söyledi:

"Halının üzerinde kravatı andıran desenler var. Kravatı bir sevgi simgesi olarak ele aldık ve her dilden her dinden yüzlerce kadının sevgisini, inancını halıya taşıdık. Gerçekten de sevginin tüm güçlerden daha kuvvetli olduğunu, bizi ve sevdiğimizi koruduğu inancını ise halımızın ortasına işlediğimiz güneşle gösterdik. Halımızın adını da boyun bağından yola çıkarak 'sevgi bağı' koyduk."

(BGO-BGO-KÖ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title