Haberler

"Dünyadaki Her Hastalığın Çaresi"

Güncelleme:

Haluk Bilginer ile evliliğini noktalayan Aşkın Nur Yengi, bu kötü süreci kızı Naz ile atlattı.

Altı yıllık eşi ve kızı Nazlı'nın babası Haluk Bilginer'le evliliğini noktalayan Aşkın Nur Yengi, ayrılığın ardından sessizliğe bürünmüştü. Yaşadığı ayrılıkla ilgili duygularını ilk kez dile getiren ünlü şarkıcı, bu dönemde kızı Nazlı ile her şeyin üstesinden geldiğini ve kızının boşanmadan kötü etkilenmemesi için tüm emeğini ortaya koyduğunu söyledi. İşte anlattıkları...

Haluk Bilginer ile evliliğinizi noktaladınız, ayrılık süreciyle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Her şeyden önce evladım bana çok iyi geliyor, onun gülüşü, sarılışı dünyadaki bütün hastalıkların çaresi gibi. Bizim şarkılarımız da var. Biz şarkılarımıza, evlatlarımıza sığınırız, her şeyin üstesinden çok rahat geliriz.

HER ŞEY ONLAR İÇİN

Bu süreçten kızınız Nazlı'nın olumsuz etkilenmemesi için neler yapıyorsunuz?

Annelik profesyonellik gerektirir. Her anne çocuğunun böyle bir durumu en az sıkıntıyla atlatabilmesi için tüm emeğini, tüm cesaretini ortaya koyacaktır. Her şey evlatlarımız için.

Bana göre 'Yazık', 90'lı yılların, ayrılığı en iyi tarif eden şarkısıydı. Bu şarkı sizin ayrılıklarınıza da dokundu mu?

90'lı yıllarda hiç böyle bir şey hissetmedim, o zamanlar ayrılığı biliyormuşum gibi söylememiştim bu şarkıyı. Yıllar sonra benim de yaşadığım ayrılıklar, bu şarkıları sahnede söylerken içimi burkmuştur. Herkesin yaşadığı bir hikaye var, bunların zaman zaman canımızı acıttığı veya bizi tatlı bir şekilde okşadığı bir gerçek ama ben tamamen şarkıların büyüsüne kapılarak sahneye çıkmam. 'Yazık', çok önemli bir şarkı ve herkesin hayatında kalmaya devam edecek.

Eskiden şarkılardaki duygular daha mı güçlüydü?

Artık her şey çok çabuk tüketiliyor. Duygular, hayat, aşklar, ilişkiler ve şarkılar buna dahil. Büyük bir mutsuzluğa ve yalnızlığa doğru giden bir hayat var. Bugün çıkan, en bildiğimiz şarkıların sözleri dahi üç ay sonra aklımızda kalmıyor. Şimdi radyo ve televizyon kanallarının çok olması ve internetin hayatımıza girmesi de müzik sektörüne ciddi darbe vurdu. Biz şarkılarımızı unutmuyoruz, koruyoruz, seviyoruz. Onları yaşatmak için, bu şarkıları bilenlerle mücadelemizi sonsuza dek devam ettireceğiz. Bu şarkılar hepimizin.

'Hiç Ummazdım' gibi hareketli parçalarınızda bile hüzün var. Hüznü seviyor musunuz?

Hüznü seviyorum ama dozunda seviyorum. Her daim hüzünlü olmak istemem. Ben gülmeyi daha çok seviyorum. Hayatın bütününde hüzün var. Tam gülerken aldığınız kötü bir haber sizi üzebiliyor. Doğmak ve ölmek nasıl yan yana bir durumsa, gülmek ve ağlamak da öyle bir şey. Hüznü hayatımızdan istesek de ayıramayız. Bu yüzden onunla barışık yaşamayı, ondan keyif almayı, onu aşabilmeyi öğrenmemiz gerek.

SILA'YI BEĞENİYORUM

Sizin dinlemekten en keyif aldığınız isimler kimler?

Türkiye'de çok güzel şarkı söyleyen yetenekli arkadaşlarım var. Son dönemde Sıla hoşuma gidiyor. Asya'nın 'Yoksun' şarkısını da çok dinlerdim; Asya özlediğim seslerden biri. Betül Demir'in ses rengini çok severim; çok güzel şarkı söylüyor.

EKİBİMİ YENİLEDİM

Bu aralar günlük hayatınızda neler yapıyorsunuz?

Günlük yaşamım çok yoğun geçiyor; yeni bir yapılanma içindeyiz. Repertuvarıma yeni şarkılar, sahneme yeni performanslar ekliyoruz. Yeni bir ekip oluşturduk. Her günümüz provalarla geçiyor. Ayrıca Berlin'de Latin Festivali'ne gideceğim, orada dans edeceğim için çok heyecanlıyım. Bunlar psikolojime de iyi geliyor; tekrar hayatın içinde olmak keyif veriyor.

'Gözümün Bebeği' albümünüzden yeni klip gelecek mi?

Şu anda klip çekmek gibi bir planım yok. Son albümümü 5 Ocak 2011'de çıkarmıştım. Bundan sonra single yapmak istiyorum. Son olarak Murad Küçük'ün yönetiminde, 'Sevdik Ya' parçamıza klip çekmiştik.

Peki, oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?

Sürekli yeni projeler hakkında konuşuyoruz ama içime sinen bir şey henüz çıkmadı. 'Cadı Kazanı' adlı bir dizide, bir bölüm oynadım ancak yapımcılar ve kanal arasında sıkıntılar yaşandı. Ben de projeden uzaklaşmış oldum.

#Sayfa#

HUYSUZ VE TATLI BİR KADINIM

"Huysuz ve Tatlı Kadın' parçası beni anlatıyor. Bazen herkes gibi benim de huysuzluklarım oluyor. Hayat çok kısa ve bazen her şey çok güzel gitmeyebiliyor. Zorluklar çok fazla, doğduğumuz andan itibaren sorumluluklar bizi büyütüyor, acıtıyor, geliştiriyor, sarsıyor, tecrübe kazandırıyor. Ben özümde kendisiyle barışık, yakınlarına kendisini açık ve net olarak sunan biriyim. Aslında insanların değil, benim kendimle ilgili ne düşündüğüm beni ilgilendiriyor."

SESİMİ DUYUNCA GÖZLERİ DOLDU SEZEN AKSU'NUN

Sezen Aksu ile unutamadığınız bir anınız var mı?

İlk albümüm 'Sevgiliye' için çalışmaya 1989'da başlamıştık. Stüdyoya girdiğim ilk gün, Sezen Aksu içeride söylediğim ilk şarkıda sesimi duydu ve aşırı benzerlik nedeniyle hayretler içinde kaldı. Bir an, sanki parçayı kendisi söylüyormuş gibi hissedip irkilmesi gözümün önünden gitmeyen anlardan biridir. Tabii kendisiyle 365 gün yan yana çalışmaktan ötürü, sesimde ve şarkı söyleme şeklimde bazı benzerlikler oluşmuştu. Sonra zaman içinde şarkıcılığım kendi şeklini aldı.

O ANI UNUTAMAM

Vokalisti olmadan önce Sezen Aksu'nun karşısında söylediğiniz ilk şarkının Ajda Pekkan'dan 'Bir Günah Gibi' olduğunu duymuştum.

Ben oraya şarkı söylemeye değil, çello çalmaya gitmiştim. Onno Abi, şarkı söylememi de istedi. O an aklıma 'Bir Günah Gibi' geldi. Herhangi bir hazırlığım yoktu. Şarkıyı söyledim, Sezen Abla'nın gözleri dolmuş, ağlamaklı olmuştu. Unutamadığım anlardan biridir bu.

Sizi bir müzik ödülleri gecesinde, Sezen Aksu, Sertab Erener ve Levent Yüksel ile aynı sahnede izlemiştik. Bu ekibi yine yan yana görebilecek miyiz?

O dönemde üçümüz de çok revaçtaydık. Belki tekrarı olabilir ama şu an için böyle bir proje yok.

EVLİLİKLERİ ALTI YIL SÜRDÜ

2006 yılında nikah masasına oturan Aşkın Nur Yengi-Haluk Bilginer çiftinin evliliği, Eylül ayı başında resmen sona ermişti. Çiftin 6 yaşındaki kızları Nazlı'nın velayeti ise Aşkın Nur Yengi'de kalmıştı.

Röportaj: Cenk ERDEM

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Aşkın Nur Yengi Haluk Bilginer Sezen Aksu Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title