Haberler

Dünyaca Ünlü Yazar Cengiz Aytmatov'un Heykeli Maltepe'de Açıldı

Cengiz Aytmatov'un heykeli Maltepe'de açıldı

İSTANBUL, (DHA) - YEŞİLÇAMIN EN SEVİLEN FİLMLERİNDEN 'SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM'IN ÖYKÜSÜ GİBİ DÜNYACA ÜNLÜ PEK ÇOK ÖYKÜNÜN YAZARI, KIRGIZ EDEBİYATÇI CENGİZ AYTMATOV'UN HEYKELİ, 89'UNCU DOĞUM GÜNÜNDE MALTEPE'DE AÇILDI. (İSTANBUL-DHA)

Geçtiğimiz Eylül ayında halk oylamasıyla adı Cengiz Aytmatov parkı olarak değiştirilen ve eski adı Orhangazi Parkı olan parkta yapılan açılış törenine Cengiz Aytmatov'un oğlu Asgar Aytmatov, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, iş adamı Bedrettin Dalan ile çok sayıda Kırgız ve Türk vatandaş katıldı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan Aytmatov'un heykeli ilk günden büyük ilgi gördü. Aytmatov'un heykelininin kurdelesini ise AsgarAytmatov, Bedrettin Dalan ve Ali Kılıç açtı.

Yaptığı açılış konuşmasında 'Babam' dediği Aytmatov ile ilgili duygularını dile getiren Dalan, "Aytmatov, eserleriyle dünyanın tanıdığı klasikleşmiş bir insandır. Dünya edebiyatçılarının dolu sözlerinden bahsetmeye gerek yok sadece bir tanesi diyor ki 'Cemile' adlı eserdeki aşkı hiçbir edebiyatçı yazamadı. O, eserlerinde sadece Kırgızistan'ı anlatmıyor; Anadolu'yu, bizi, Türkleri anlatıyor" ifadelerini kullandı.

"CENGİZ AYTMATOV'U MALTEPELİ YAPTIK"

Cengiz Aytmatov parkına Aytmatov'un heykelini yaparak ünlü edebiyatçıyı Maltepeli yaptıklarını ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

"Bir dünya insanının 89'uncu doğum gününü kutladık. Onu Maltepe'de ağırlıyoruz ve Türklerle buluşturuyoruz. Hak ettiği yerde, Maltepe'de adını verdiğimiz parkta onu ağırlıyoruz. Onun anası önünde saygıyla eğilıyoruz ve genç kuşaklarla köprü vazifesini görmesini istiyoruz. Ümit ederim ki bu dünya yazarını bundan sonraki kuşaklara da tanıtabiliriz. Hepimizin gönlünde yer etmiş bir yazarı Maltepeli yapmanın gururunu yaşıyoruz."

Cengiz Aytmatov'un heykelinin yapılmasından ve eserlerinin hala severek okunmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Asgar Aytmatov ise, katılan herkese ve Maltepe Belediyesine teşekkür etti.

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Aytmatov Bedrettin Dalan Ali Kılıç Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title