Haberler

Zonguldak'ta batan gemide bir mürettebatın daha cansız bedeni bulundu

Güncelleme:

Zonguldak'ta batan Türk gemisinin kaybolan 12 mürettebatından birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'daki fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinde kayıp mürettebatı arama çalışmaları, 5'inci gününde sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, kayıp 11 denizciden birinin cansız bedenine dalgıçlarca ulaşıldı. Cenazenin çıkarılma çalışmaları devam ediyor. 20 Kasım'da da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı

DHA YURT BÜLTENİ-10

(YENİDEN)

1)ZONGULDAK'TA BİR DENİZCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

ZONGULDAK'ta batan Türk gemisinin kaybolan 12 mürettebatından birinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'daki fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinde kayıp mürettebatı arama çalışmaları, 5'inci gününde sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, kayıp 11 denizciden birinin cansız bedenine dalgıçlarca ulaşıldı. Cenazenin çıkarılma çalışmaları devam ediyor. 20 Kasım'da da gemide aşçı olarak çalışan Metin Usta'nın cansız bedenine ulaşılmıştı

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan geminin kayıp 11 mürettebatından, sabah saatlerinde cansız bedeni bulunan denizcinin usta gemici İsmail Kaptan (72) olduğu belirlendi. Çalışmalar havadan ve denizden sürerken, dalgıçların geminin bulunan bölümüne yoğunlaştığı öğrenildi.

ZONGULDAK/DHA

====================================================

2) Siirt'te maden ocağında göçük: 3 ölü, 2 yaralı

GÖÇÜKTE YAŞAMINI YİTİREN MADEN İŞÇİSİ 6 SAAT ÖNCE  PAYLAŞIM YAPMIŞ

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeninde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren işçilerin Giresun nüfusuna kayıtlı Zekai Can Çalık (32), Siirt nüfusuna kayıtlı Orhan Gültekin (26) ve İzmir nüfusuna kayıtlı Emre Gökduman (24) olduğu belirtildi.

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Orhan Gültekin'in cenazesi, kent merkezindeki Zevye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Emre Gökduman'ın cenazesinin İzmir'e, Zekai Can Çalık'ın ise Giresun'a gönderileceği belirtildi. Yaralı 2 işçinin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada olaya ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında maden ocağında ekipler inceleme yaptı. Göçüğe ilişkin Y.K, A.T. ve D.A. gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

6 SAAT ÖNCE PAYLAŞIM YAPMIŞ

Siirt'in Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeninde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi Orhan Gültekin'in evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Gültekin'in olaydan 6 saat 25 dakika önce sosyal medya hesabından, "Ben hayatta kimseye güvenmem, hep inandığımızı, sevdiğimizi ve sevildiğimizi zannettik. Aslında bu bir aldanıştır" notuyla fotoğrafının yer alıdığı video paylaştığı çıktı.

CUMHURİYET BAŞSAVCISI, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Siirt'te biri maden mühendisi, ikisi işçi, 3 kişinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı maden ocağındaki göçükle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, olay yerinde incelemelerde bulundu. Sarıca, "Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı kurtulan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun diliyoruz. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. 3 kişi de gözaltına alındı. Şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Metin Usta Zonguldak Fırtına Ereğli Ereğli Kaza Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title