Haberler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye'ye skandal "provokasyon" suçlaması

Güncelleme:

Ankara-Atina hattındaki gerilim son günlerde iki ülke yetkililerin karşılıklı açıklamalarıyla yükselirken, Yunan cephesinden skandal bir açıklama daha geldi. Türkiye'yi hedef alan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanışla ve aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız. Türk tarafının asılsız ve mesnetsiz iddialarını tek tek yıkıyoruz" ifadesini kullandı.

Son dönemde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, Atina yönetiminden küstah bir açıklama geldi.

YUNAN BAKANDAN SKANDAL "PROVOKASYON" ÇIKIŞI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan merkezli Naftemboriki gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye ile yaşanan krize de değindi. Dendias, ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesinin ancak Uluslararası Hukukun temel ilkelerine saygı temelinde sağlanabileceğini vurguladı, bu tür kilit temel ilkelerden biri "tüm devletlerin toprak egemenliğinin korunmasıdır" dedi. Dendias Türkiye'yi hedef aldı; "Türk provokasyonlarında eşi görülmemiş bir tırmanışla ve aynı zamanda neo-Osmanlı revizyonizminin yansıtıldığı alanda zaman zaman bir tırmanışla karşı karşıyayız" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye'ye skandal 'provokasyon' suçlamasıYunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias.

"SAKİNCE YANIT VERİYORUZ"

Dendias, "Bu tırmanış sırasında "güçlü ama sakince yanıt veriyoruz", bir dizi argümanla "Türk tarafının asılsız ve mesnetsiz iddialarını tek tek yıkıyoruz" ifadelerinde bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanı, ülkesinin Ankara ile iletişim kanallarını açık tutma niyetini dile getirirken samimi olduğunu vurguladı.

"ANLAYIŞ DÜZEYİMİZİ YENİDEN TESİS ETMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

Yunanistan-Rusya ilişkilerine de değinen Dendias, üç yıl önce Başbakan Kiriakos Miçotakis'in hükümeti iktidara geldiğinde Rusya ile ilişkilerin "oldukça vasat düzeyde" olduğunu vurgularken, Yunanistan'ın "karşılıklı bir anlayış düzeyini yeniden tesis etmek için büyük çaba sarf ettiğini' öne sürdü. Dendias, "Ancak Rus işgali ve Ukrayna'daki savaş "ilişkilerimizin yukarı yönlü gidişatını kesintiye uğrattı ve bu, ülkemizin sorumluluğunda gerçekleşmedi" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Nikos Dendias Yunanistan Türkiye Ankara Atina Haberler

500

Yorumlar (19)

ferhat atmaca:

sizin nüfus kadar bizde ne olduğu belirsiz sığınmacı var. aklınızı başınıza alın.

95
16
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Bizim için farketmez ulan ateş olsanız kendinizi yakarsınız !

81
15
yanıtYanıtla
Ramcoll Ramcoll:

Ezik miyiz biz 10 milyonluk ülke tahrik edip duruyor bizi, adalara çıkarma yapmak şart alay konusu olduk resmen, oy toplamak için bizi kullanıyorlar.

67
14
yanıtYanıtla
Fuat Pinar:

amerikanın çomarı Amerikanın talimatıyla Türkiye'nin suriyeye harekat yapmasını engellemek için tansiyon yükseltiyor. tıpkı kıbrısta yaptıkları gibi. balyozu kafalarına yiyince akılları başlarına gelir.

71
10
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

Ölümü şehitlik sayan bir milleti savaşla değil korkutmak onurlandırırsınız.

40
7
yanıtYanıtla
KARAYEL:

ölürsen ölmüs olursun! Ama senin gibi bir cahil bunu nasil kavrasin ki!?

yanıt0
yanıt6
Sevda Gül :

Küçük çocukdum haberlerde makaryos gavuru çikinca babamin ilk defa acaip hareketine sahid oldum onun sinirlenip ekrana tükürdügüne sahid oldum ve yillar sonra ne kadar hakli oldugunu anladim

31
0
yanıtYanıtla
KARAYEL:

valla ne diyeyim "ekrana tüküren" birinin kizi olarak yolunuzu hic sasirmadiniz, masallah ayni babanin yolunu gidiyorsun, bayagi entel gen,leriniz var. (Baska yorumlarindan sizi iyi tanidigim kanisindayim.)

yanıt0
yanıt11
Murat Demir Demir:

Seferberlik çıkarsa en önde gideceğim

27
1
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Yaw klavyeden kuru, kuru sallayip sahte kahramanlık yapmayın :) Er kişi, yiğit kişi o gün meydanda belli olur. Ya girecek delik ararsın, yada kaçmak için bahane bulursun.

yanıt2
yanıt0
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title