Haberler
BBC

Yeni ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "PKK'yı silahlandıran adam" olarak tanınıyor

Güncelleme:

ABD Başkanı Joe Biden 20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlarken, Kabinesi'nde yer alan isimler de birer birer şekilleniyor. Biden, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) başına Lloyd Austin'i getirdi. 4 yıl önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) bir numaralı ismi olan Austin, 2016 yılında emekli olmuştu. Biden'ın aday gösterdiği Austin, Senato tarafından da onaylanarak Pentagon'un başına geçen ilk siyahi isim oldu.

ORTA DOĞU'YU YAKINDAN TANIYOR

Biden ile Obama dönemindeki Başkan Yardımcılığı sırasında beraber çalışma fırsatı olan Austin, Orta Doğu'yu çok yakından tanıyan bir isim. Austin, 2010-2011 yıllarında Irak'taki ABD güçlerinin komutanlığını yürüttü. Bu dönemde, ABD'nin Irak'taki muharip askerlerin geri çekilmesi ve Irak ordusuna danışmanlık, yardım ve eğitim sağlamaya başlamasını öngören yeni döneme geçiş faaliyetlerini yürüttü.

DEAŞ'LA MÜCADELEYİ BAHANE EDİP TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SİLAHLANDIRDI

2013'te CENTCOM'un başına atanan Austin, Suriye'deki iç savaş ve DEAŞ ile mücadelede büyük rol oynadı. "Eğit-donat" programını yöneten Austin, Suriye'de DEAŞ'la mücadele ettiği iddiasıyla terör örgütü PKK-PYD- Ypg üyelerinin de silahlanmasına öncülük etti.

HAVA OPERASYONLARINI YÖNETTİ

Austin, DEAŞ'ın PKK-PYD- Ypg'nin kontrolü altındaki Kobani'ye (Ayn el-Arab) yönelik saldırılarını püskürtmek için ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonun hava operasyonları düzenlemesinde önemli rol oynadı. Austin, o dönemde yaptığı açıklamada, koalisyonun hava operasyonları sonucu yüzlerce DEAŞ militanının öldürüldüğünü ve PKK-PYD- Ypg'nin kaybettikleri toprakları geri almasına yardımcı olduklarını söyledi.

YPG'YE DESTEK VERİLDİĞİNİ KABUL EDEN İLK ASKERİ YETKİLİ OLDU

Eylül 2015'te Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde soruları yanıtlarken, eğit-donat programına katılanlardan yalnızca "dört veya beş kişinin" Suriye'de savaştığını söyledi. O dönemde bu sözleri büyük eleştiri topladı. ABD basını, Austin'in savunma bakanlığına aday gösterilmesiyle ilgili haberlerinde bu oturumda yaşananları hatırlatarak, siyasi deneyiminin az olduğuna vurgu yaptı. Aynı konuşmasında Austin, ABD'nin Ypg'ye destek verdiğini kabul eden ilk askeri yetkili oldu. Austin, ABD Özel Harekat Güçleri'nin, YPG ile temas halinde olduklarını, danışmanlık ve yardım sağladıklarını ancak sıcak çatışmalara girmediklerini öne sürdü.

TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETTİ

Irak'ta DEAŞ'ın kontrolü altında bulunan bölgelerin geri alınması için başlatılan askeri operasyonların hazırlığında da yer alan Austin, bu dönemde Türkiye'yi de birkaç kez ziyaret etti.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Lloyd Austin YPG Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (39)

urfalı:

biz birlik olduğumuz sürece kimsenin gücü yetmez bize.

13
6
yanıtYanıtla
HÜSEYİN:

Siyahilere yapılanları Amerika da nefretle kınardım çünkü onlarda insan eğer PKK yı yine destekler silah verirse Amerika siyahilere yaptıklarıyla haklı pozisyona geçmiş olur

11
5
yanıtYanıtla
boşadam:

Ne alaka beyin fakiri

yanıt7
yanıt5
BOŞ ADAMA CEVAP:

Sende o fukara beyinde yok

yanıt1
yanıt3
Efe:

Bunda da akıl fikir yok desene. Pkk ve kandilden medet uman cahil bu

8
5
yanıtYanıtla
Fb:

Madem pkkya yardim ediyor suc türkiyede geldiginde tutuklasaydiniz ?

8
4
yanıtYanıtla
ahmet:

yerli ve milli silahların tamamını üretirsin, nükleer güç olursun işte o zaman tutuklarsın, hatta o zaman amerika dene haydut devlet buralara adım atamaz. iki yüz yıllık uyumamızın bedelini ödüyoruz hala.

yanıt7
yanıt0
Mesut:

Bu akıl senden başka kimsede yok da ondan

yanıt9
yanıt1
süleyman:

bu sadece bir kukla hatta biden bile kukla vitrin süsü abd derin devleti ne derse o olur trump abd derin devletine direniyordu o yüzden hileyle seçimi kaybettirdiler. . .

12
0
yanıtYanıtla
clark:

Siz verin biz onlardan alırız ganimeti

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title