Haberler

Yahudi yerleşimcilerden Batı Şeria'da camiye saldırı! Köpekle içeri girip Kur'an-ı Kerim'i yırttı

Güncelleme:

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı organize saldırılara girişen Yahudi yerleşimciler, Urif beldesinde bir camiye köpekle girerek Kur'an-ı Kerim'i yırttı. Bölgede yüzlerce İsrailli Yahudi yerleşimci, son günlerde bölgedeki Filistin beldelerine saldırılar düzenleyerek onlarca ev ve aracı ateşe verdi, bazı Filistinlileri yaraladı.

Batı Şeria'da Filistinlilere karşı saldırılarını sürdüren İsrailli Yahudi yerleşimci, bölgedeki Filistin beldelerine saldırılar düzenleyerek onlarca ev ve aracı ateşe verdi, bazı Filistinlileri yaraladı Öte yandan Urif beldesinde bir camiye saldırarak camideki Kur'an-ı Kerim'i yırttılar.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden yüzlerce İsrailli Yahudi yerleşimci, son günlerde bölgedeki Filistin beldelerine saldırılar düzenleyerek onlarca ev ve aracı ateşe verdi, bazı Filistinlileri yaraladı. Ramallah yakınlarındaki Turmusaya, El-Leben eş-Şarkiye, Es-Saviye ile Nablus'un Huvvara, Burin, Urif, Duma ve Yatma beldeleri Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldı.

KÖPEKLE CAMİYE GİRİP KUR'AN-I KERİM YIRTTILAR

Yerleşimciler, Urif beldesinde bir camiye de saldırdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, yüzleri maskeli ve yanlarında bir köpek bulunan yerleşimci grup, camiye saldırarak etrafa zarar verdi ve yere attıkları Kur'an-ı Kerim'i yırttı.

Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim birimi dosyalarından sorumlu Filistin hükümeti yetkilisi Gassan Deglas, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık 200 yerleşimcinin Urif kasabasına saldırdığını, yerleşimci grubun saldırılarının bölgedeki Filistinli gençler tarafından püskürtüldüğünü" kaydetti.

FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Son günlerde Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik toplu saldırılarını artıran yerleşimciler, çarşamba günü Turmusaya sakinlerine saldırarak 1 Filistinliyi öldürmüş, çok sayıda Filistinliyi de yaralamıştı.

Filistin yönetimi, yerleşimcilerin saldırılarını kınamıştı. Yahudi yerleşimcilerin, "İsrail ordusunun koruması ve işbirliğinde" saldırılar düzenlediğini vurgulayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamasında, "Yerleşimci milisler ve terörist unsurlarının Filistin vatandaşlarına, topraklarına, mallarına ve evlerine yönelik saldırılarıyla neden oldukları kanlı gerilimi kınıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Batı Şeria Filistin Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (8)

Hakan Arslanoglu:

Allah çok sabredendir kime ne zaman nasıl ceza vereceğini Arşın sahibi çok iyi bilir.

140
15
yanıtYanıtla
Halit:

lanetliler

103
9
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

ALLAH SİZİ BU MÜBAREK GÜN HATIRINA KAHRETSİN İNŞALLAH.....

96
8
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Birgün Filistinlilerin arkasında tüm müslümanlar beraber aynı anda harekete geçtiği zaman ölmemek için saklanacak delik arayacaklar . Peygamber efendimiz Hz Muhammed Mustafa sav şöyle buyurmuştur Ahirzamanda kıyametden önce Yahudilerle müslümanların savaşı olmadan kıyamet kopmayacaktır .

46
13
yanıtYanıtla
albatros :

israilliler de bir zamanlar orada azınlıktı hatırlatırım!

16
15
yanıtYanıtla
Akıncı:

İsrailliler azınlıkta iken Filistin halkı Osmanlıya bağlıydı. İsrailliler Filistin halkından hiçbir zaman zulüm görmedi. O topraklarda o dönemde Osmanlının adaleti hakimdi ve Osmanlı tarihinde şuan İsraillilerin Filistinlilere yaptığı gibi hiçbir zaman zulüm ve katliam yapmamıştır.

yanıt4
yanıt0
Adil Basyigit:

Yahudi cesaret madalyası olanlar Filistin davasını sattımı nedir şu aralar hiç sesi çıkmıyor

16
7
yanıtYanıtla
Metin Türk :

Mahmud Abbas olduğu sürece Filistin halkı daha çok zulüm görür

16
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title