Haberler

Vahşi doğada ilk vaka! Yabani bir vizonda koronavirüs çıktı

Güncelleme:

ABD'de yabani bir vizonda koronavirüs tespit edildi. Vahşi yaşamın geniş çapta izlenmesi çağrısında bulunan bilim insanları, doğal yaşamdaki mutasyonların çiftliklerde olduğu gibi kontrol altında tutulamayacağına dikkat çekiyor.

ABD Tarım Bakanlığı (USDA) tarafından yapılan açıklamada vahşi doğada yaşayan bir hayvanda ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği belirtildi. Söz konusu hayvanın bir vizon olduğu açıklandı. Bununla birlikte konuya ilişkin açıklama yapan İngiltere'de yer alan Surrey Üniversitesi'nden veterinerlik uzmanı Dr. Dan Horton, şu anda enfeksiyonun çiftliklerin dışındaki vizonlarda yayıldığına dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Vahşi doğada büyük panik! Koronavirüs onlara da sıçradı

Öte yandan, USDA farklı yaban hayatı türlerinden birkaç hayvanın örneklendiğini ve tümünün negatif olarak test edildiğini de ekledi. Kuruluş, ayrıca son vakayı Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (DSÖ) bildirdiğini ifade ederek, korona virüsün daha önce hayvanat bahçesi kaplanlarında ve evcil kedi-köpeklerde de bulunduğunu aktardı.

200'Ü AŞKIN İNSAN ENFEKTE OLDU

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka geçen ay ülkedeki tüm vizon çiftliklerinde bulunan 17 milyon hayvanı öldürme girişimini başlatmış, Cluster-5 adı verilen mutant koronavirüs nedeniyle 200'ü aşkın kişinin enfekte olduğunu duyurmuştu.

Vahşi doğada büyük panik! Koronavirüs onlara da sıçradı

MUTANT VİRÜSLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Diğer taraftan Küresel sağlık yetkilileri ise hayvanlarda mutasyona uğrayan virüsün insanlara oluşturabileceği potansiyel riski araştırıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) uzmanlarından Maria Van Kekhove tarafından geçen ay yapılan açıklamada, "mutasyonların normal olduğu" ve aşının etkinliğini değiştirmesinin beklenmediğini söylemişti.

Danimarka'da enfekte olan 200'ü aşkın kişiden alınan örnekler aracılığıyla virüsün etkileri inceleniyor. Bilim insanları bu nedenle, çalışmalar bitmeden virüsün etkisine dair kesin bir yargıya varılamayacağını açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Danimarka Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500

Yorumlar (8)

enciniyır:

katliyam için sebep arayanlarda bugün.

10
0
yanıtYanıtla
hasan:

demek sosyal mesafe maske kuralına uymamış bunlarda

4
3
yanıtYanıtla
Vırt:

O virüslerin söz konusu yapay virüs ile alakalı olduğuna kesinlikle inanmıyorum, rahat bırakın hayvanları ben korona virüsünü kapmaya razıyım. . .

4
1
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Daha önceden zaten haycalarda bilmem kaç çeşit koronavirus olduğunu soyleyen bilimadamlari olmuştu. Bence bu hayvanları boşa itlaf ediyorlar ve katliam yapiyorlar

5
0
yanıtYanıtla
daha neler:

daha neleri yok edeceksin ey insanoğlu

2
0
yanıtYanıtla
Hasan ersoy:

Koronavirüs çıktı bütün hastalıklar bitti yılda iki gez girip oluyordum olmuyorum neden olursan korodasın

1
0
yanıtYanıtla
Cnt:

Şimdi toplu öldürmek istediğiniz her hayvanı covid bahanesiyle öldürürsünüz

0
0
yanıtYanıtla
Karacadag:

Korona cikti bütün ölümler hastaliklarda biti korona dan baska hic bir hastalik cesítleri kalmadi 2020 yili en kirli bilgi yili en kirli bilim yili olarak gecti hic bir baba yigit bilim bakiminda gercekleri soylemedi malesef her biri baska konustu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title