Haberler

Türkiye'nin gece harekatı dünyada büyük ses getirdi! Teröristlerin korku dolu ifadelerine yer verdiler

Güncelleme:

İstiklal'deki saldırının ardından Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak'a başlattığı hava operasyonu uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Fransız AFP, omurgasında terör örgütü PKK ve YPG'nin olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsünün açıklamalarına yer verirken, İngiliz basını TSK'nın gece yarısı harekatında 20'den fazla hava operasyonu gerçekleştirdiğini yazdı. Katar merkezli Al-Jazeera de terörist Mazlum Abdi'nin "Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor" sözlerini yayınladı.

İstanbul'da düzenlenen kanlı saldırı sonrasında dün gece dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'taki terör örgütlerine karşı bir hava operasyonu başlattı. Türk savaş uçakları ve SİHA'ların dahil olduğu Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda terör örgütleri YPG/ Pkk'nın mevzileri vuruldu. Bu gelişmeye uluslararası medya kuruluşları da geniş yer ayırdı.

ABD'NİN DESTEKLEĞİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği haberlere göre, omurgasında terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin olduğu ve ABD'nin de desteklemesi sebebiyle Ankara-Washington hattında gerilim yaratan Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü, Kobani'nin yanı sıra Halep ve Haseke kentlerinin yakınlarının da hedef altında olduğunu söyledi.

İNGİLİZ BASINI: TSK 20'DEN FAZLA HAVA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRDİ

İngiltere de TSK'nın gece yarısı gerçekleştirdiği askeri operasyonun detaylarını paylaştı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yapılan harekatta 20'den fazla hava operasyonu gerçekleştiğini duyurdu.

TERÖRİST TWITTER ÜZERİNDEN AĞLADI

Öte yandan Katar merkezli medya kuruluşu Al-Jazeera da askeri operasyona geniş yer ayırdı. Al-Jazeera, Suriye Demokratik Güçleri'nden Mazlum Abdi'nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları yayınladı. Abdi, Twitter üzerinden Türkiye'nin operasyonu sonrasında endişeli açıklamalar yaptı. Abdi, "Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor" iddiasını yaptı.

TERÖR SALDIRISINDAN SONRA SİNYALİ VERMİŞLERDİ

13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir, İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenlemişti. 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında ise Ankara Suriye'ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Operasyon Türkiye Kobani YPG PKK Haberler

500

Yorumlar (24)

Es ruzgar:

Hükümet. Bombalıyor çok iyi süper takdir ediyoruz ama Suriyeli ve diyer yabancılari kovmayiz onları seviyoruz para harcasakda bakacağız bela olsalarda çok çocuk yapsalarda diyor bu nasıl mantık böyle milliyetçilik olmaz Türkiye. Bizim deyil yabancilarin ozaman

180
165
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Tam bir Müslüman Din düşmanısın.

yanıt188
yanıt204
Suleyman Selvi:

Güvendiginiz dağlara kar yağar Var olsun Büyük Türk milleti var olsun Mehmetçik ayağına taş değmesin 58

293
16
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Ne yapsaydık yani ypg pkk yı ben olsam kimyasal silah kullanırım hepsi geberir dünya en fazla 1 hafta konuşur sonra unutur bizde bu terörden kurtuluruz

265
27
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Kimsayasal silah kullanırsak dünya unutur ama CHP ve hdp unutmaz.

yanıt175
yanıt44
bekir yapici:

MURAT KILIC chp bu ülkeyi hristiyan emperyalist ülkelerin sömürgesi olmasini engelleyerek bu gün ezanimizin okunmasina dinimizi özgürce yasamamiza vesile olan insanlarin kurdugu bir partidir hainlik yapmasina önce chp´li vatandaslar karsi cikar gerekeni yapar sen kafani yorma mektup okutanlari cin rusya geccmiste bulgaristan romanya türklerini unutma

yanıt29
yanıt35
necmettin durmaz:

ABD uşakları sonunuz gelecek ötesi yok

236
32
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Türk Milletinin, Kürtler ile herhangi bir sorunu yok, Kürt insanının kanı için emperyalist ülkelerden para alıp onların ölümüne sebep olan terör örgütleri ve onların elebaşlarının itlaf edilmesi için çabası var ..

242
22
yanıtYanıtla
Alkurt:

ASLAN ASKERIM, ALLAH SIZI KORUSUN.

231
15
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Hükümet terorde iyi mücadele ediyor tamam,, ama Suriyeli ve diyer yabancılari Türkiye'ye dolduruyor bu seferde sivil teröristler var ülkede bu anlamsız diyer ülkeler neden mülteci almiyorlar

195
47
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title