Haberler

7.7'lük depremle sarsılan Türkiye'nin talebine ilk olumlu yanıt ABD'den geldi: Yardıma hazırız

Güncelleme:

AFAD'ın verilerine göre Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pek çok ilimizde hissedilen deprem sonrası bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi. Bu çağrı sonrasında ABD, Türkiye'ye her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız" denildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Çok sayıda ilde de hissedilen deprem 30 saniyeden fazla sürdü. Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedildi.

"DÖRDÜNCÜ SEVİYE ALARM ORTAYA KOYDUK"

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

ABD: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ

Bakan Soylu'nun çağrısı sonrasında ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın yaptığı açıklamada, "Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Joe Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, depremden en çok etkilenenlere yardımcı olmak için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdi. Türkiye hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş Beyaz Saray Pazarcık Türkiye Deprem AFAD Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Orhan Kaya:

Sadece bizden uzak dursunlar yeter biz bize yeteriz Allah in izniyle hicbireylerine ihtiyacımız yok

96
64
yanıtYanıtla
mehmet:

depremin altında inliyen sensinde konuşuyon. yaralansan hastaneye koşar bakmıyorlar diye doktor döversin burada biz bize yetermişiz. salisenin önemi var dingillik yapmayın.

yanıt48
yanıt11
MAVİ.blue. YEŞİL.:

bunu depremzedelere anlat.şuan zamanlar yarış var.hertürtürlü yardım iyi olur.

yanıt39
yanıt2
Serkan ALTUNER:

Orada can pazarı var Biz bize yetersek git hemen yardıma koşsana laf olsun torba dolsun işte zihniyet bu kadar.

yanıt40
yanıt6
Metin Demir:

bunlardan gelecek yardım allahtan gelsin dünyadaki tüm savaşların sebebi bu karektersizler değilmi

86
40
yanıtYanıtla
Ben ve sen:

Bunun arkasinda HAARP sistemi ve ABD yoksa ben birsey bilmiyorum.

35
79
yanıtYanıtla
Alkurt:

GELME ULAN PISLIKLER, GELDINIZ BOGAZA MUHAKKAK BIR PISLIKLER CEVIRDINIZ ONDAN SONRA DEPREM OLDU..NE ZAMAN GELSENIZ DEPREM OLUYOR.,ONUN ICIN SISMIK HAREKETLERI TÜRK BILIM ADAMLARI YAPSIN.

50
62
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Aman amannn sakın ha! uzak dursunlar yeter. onların yapacağı yardımın altından başka bir şer çıkar, bunun da üstesinden geleriz Allah'ın inayetiyle.

78
32
yanıtYanıtla
Babilya :

Yardımınız sizin olsun.Dünya başınıza yıkılsın.

32
76
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Ali İmran 120.Âyet: ''Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, onların hileleri size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır.''

78
20
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title