Haberler

Tüm koronavirüs ölümlerinin altında yatan neden ortaya çıktı! Herkeste aynı bulgu

Güncelleme:

İngilliz bilim insanları koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden hastalarının otopsilerinde geniş çaplı bir çalışma yürüttü. Araştırmada, Kovid-19 nedeniyle ölen herkesin kan pıhtılaşması nedeniyle durumunun kötüleştiğini ve bu nedenle yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

İngiltere'nin önde gelen bilim insanlarından biri yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden her hastada kan pıhtılaşması meydana geldiğini öne sürdü. Imperial College London'da bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Profesör Graham Cooke, Kovid-19yenik düşmüş hastaların otopsilerini inceledi. Sonuçlar, tüm Kovid-19 hastalarda bir tür tromboz(kan pıhtılaşması)bulunduğunu çok net bir şekilde gösterdi.

PIHTILAŞMA DAMAR HASTALIKLARINI TETİKLİYOR

Profesör Cooke, trombozun her ölümün doğrudan nedeni olmadığını, ancak bulguların yeni tip Koronavirüsünvasküler komplikasyonlara (damar hastalıkları) neden olduğu teorisini desteklediğini söyledi.

"HER HASTADA PIHTILAŞMAYA RASTLADIK"

Koronavirüs, akciğerlere saldıran bir solunum hastalığı olarak kabul edilmesine rağmen, ciddi vakalarda kalp, beyin, böbrek gibi diğer organlara zarar verebiliyor.

Cooke, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Baktığımız her hastanın vücudunun herhangi bir yerinde tromboz bulgusu olduğunu açıkça gösteren çok büyük bir otopsi serisi gerçekleştirdik. Açıkçası, hastada trombozun nerede görüldüğü biraz şansa bağlı. Koroner trombozu (kalp damarında kan pıhtısı) ve vasküler trombozu (genellikle damarda kan pıhtısı) olan hastalar gördük" ifadelerini kullandı.

KOVİD-19 HASTALARINDA KAN PIHTILAŞMASI NEDEN OLUYOR?

Daha önceki çalışmalarda, bilim insanları her üç ağır Kovid-19 hastasından birinde onların ölümüne neden tehlikeli kan pıhtıları geliştirdiklerini açıklamıştı. Pıhtılar, akciğer, kalp, beyin gibi büyük organlara ulaşır ve kan akışını keserse kalp krizi, felç, organ yetmezliği ve emboliyi tetikliyor.

Bununla birlikte, araştırmacılar, virüsün neden kan pıhtılarına neden olduğunu çözememiş olsa da bununla ilgli 3 ana teori bulunuyor.

"Sitokin fırtınası" ile tetiklenen yıkıcı akciğer iltihabı, koronavirüs hastalarının ölümündeki en önemli etken olarak kabul ediliyor.

SİTOKİN FIRTINASI

Bağışıklık sisteminin yaralanma veya enfeksiyona tepkisinde yer alan bir grup hücreye sitokin adı veriliyor. Stokinler problemin ortaya çıktığı yere gitmek için yarışıyor ve vücudu yabancı bir istilacıya karşı savunmak için daha fazla bağışıklık hücresi göndermesi için sinyal gönderiyor.

Vücudun kendini iyileştirmesinde önemli bir rol oynayan sitokinler bir süre sonra yıkıcı hasara yol açabiliyor. Bağışıklık hücrelerinin akışı kalıcı olduğunda, bağışıklık sisteminin korumaya çalıştığı dokulardaki hücreleri öldürmeye başlayan iltihaplanma meydana geliyor. Sitokin hücrelerinin aşırı miktarda sinyal vermesi nedeniyle çok uzun süre iltihaplanma kontrol dışı kalabiliyor. Bu iltihap, ise corona virüs hastalarının akciğerlerini dolarak solunum yetmezliğine neden oluyor.Eğer iltihaplanma kontrol edilemezse hastaların birçoğu hayatını kaybediyor.

ENFEKSİYONUN YAN ETKİSİ

Bazıbilim insanları, kan pıhtılaşmasının Kovid-19'un insan vücudunu işgal etme biçimininyan etkisiolabileceğini düşünüyor.

Reading Üniversitesi'nden virologProfesör Ian Jones, "Kovid-19 hücrenin yüzeyindeki ACE2 adlı bir enzime bağlanıyor. Bunu sadece kendini hücreye bağlamanın bir yolu olarak kullanıyor, ancak bunu yaparken ACE2'nin enzim fonksiyonu azalıyor. Bunun sonucunda iseAngiotensin I ve Angiotensin II adı verilen ve birlikte kan basıncını düzenleyen hormonların dengesizleşiyor. Kan pıhtılarının bir nedeni bu olabilir" dedi.

VİRÜSÜN ÖZGÜN ŞEKLİ

Northwestern Üniversitesi'nde kardiyoloji profesörü olan Dr. Robert Bonow ise kan pıhtılaşmasına virüsün özgün şeklinini neden olabileceğini belirtti. Bonow, virüsün hücrelerdeki reseptörlere kilitlenen sivri uçlarının kan damarlarına yapışabileceğini söyledi. Bu surumun isekan damarı ve kalp kasına zarar verebiliğini aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500

Yorumlar (23)

Göktürk GÜNAY:

Biz öbür dünyaya bakıyoruz. Ama insanlar inançsız olduğu için bu dünya için yaşıyorlar

8
27
yanıtYanıtla
Musa Anter:

Eğer ölüm kan pıhtılaşmasından gerçekleşiyorsa hastaya günde 1 aspirin verirseniz ölmez. Ama bu habere inanmıyorum.

8
23
yanıtYanıtla
cd:

bak bu hiç kimsenin aklına gelmemiştir. 6 sene tıp okuyup adamların senin kadar kafası çalışmamış

yanıt4
yanıt0
misafir:

düşündüğün gibi kan pıhtılaşması değil. bir sürü farklı hücre yıkımı sonucu oluşan kümelenmeler bunlar. dağda heyelan olmuş bir kepçeyle açılır demek gibi bişey. aspirin bu işi çözemez.

yanıt1
yanıt0
haha:

o zaman basit bi aspirinle kanı sulandırıp biz corona dan korunabiliriz. bu muydu yani :D

21
2
yanıtYanıtla
mf:

oksapar deilen bir iğne var. 30 gün boyunca günde bir iğne olmak üzere bu tedaviyi alıyorsun. senin dediğin gibi konu aspirinle olacak bir durum değil. keşke o kadar basit olsa.

yanıt3
yanıt0
vatandaş:

bu konuyla ilgili daha önce de italyan oktorların DSÖ nün keesin talimatlarını çiğneyerek covid-19 nedeniyle ölen hastalara otopsi yaptıkları ve aynı şekilde kan pıhtılaşmasının bulunduğunu belirtmişler ve tedavi olarak coraspirin ve antibiyotikle hastalığa kısa zamanda çözüm bulduklarını açıklamışlardı. Şimdi de aynı sonucu ingiliz bilim insanları orataya koyuyor. PEKİ DSÖ NEDEN BU KONUDA OTOPSİ YAPILAMSINI KESİNLİKLE YASAKLADI ACABA???

yanıt10
yanıt0
Keser:

Ekonomi yurt disindan gelen cenabet gvur tohumlarina galmissa yerin dibine batsin onlardan gelecek para gelmez olsun yazik

6
7
yanıtYanıtla
Atarli:

Tohumundan Beyaz esyasina hersey Turkiye''ye yurtdisindan geliyor. Ozaman arabaya, ucaga, trenede binme. Esekle git gel. Turkiyenin basina ne geldiyse senin gibiler yuzunden geldi. Bir toplumda ne zaman ayaklar bas, baslar ayak olmussa o zaman o toplumun sonu gelmistir. Eskiden cahiller cahilligini bilip susarlardi. Simdi cahiller ali kıran baş kesen. Adam bir kitap bile okumamis ilkokul mezunu sanarsin ordinaryus profesor yad

yanıt3
yanıt0
Keser doner ...:

Turkiyenin ? yurtdisina kapak atmaya calisiyor. O cenabet tohumlarindan olmazsa acliktan olucen. Kimse senin ac karnini doyurmaya merakli degil. Soyleriz az gelirler. Senin gibi bir iki tane yuzunden butun Turk miletinin adi cikiyor. Sozde Turkiye irkci degilmis. Alsana ap acik Irkcilik. Bunu avrupada yazsaydin 0 ceza yada uyari almistin.

yanıt3
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title