Haberler

Torunları Türkiye'de yaşayan dünyanın en zehirli yılanı yuvasından çıktı! Tek ısırığı 100 kişiyi öldürüyor

Güncelleme:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yılan saldırıları da arttı. Ülkemizde de yılan görülme sıklığında ciddi bir artış meydana geldi. Bugün Adıyaman'da ortaya çıkan engerek yılanına bir vatandaş tarafından su içirilen anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Son olarak ise Türkiye'deki engerek yılanlarının aile büyüğü olarak bilinen testere pullu engerek yılanı da yuvasından çıktı.

KAMUFLE ÖZELLİĞİYLE BİLİNİYOR

Türkiye'de rastlanmayan bu türün en önemli özelliği, kendisini mükemmel derecede kamufle edebilmesi. Testere pullu engerek yılanı, doğadaki üstün saklanma özelliği nedeniyle ilk bakışta çoğu zaman fark edilemiyor. Yılanı görmek için hem ondan haberdar olmak hem de hakkındaki bilgileri öğrenmek gerekiyor. Yoksa çalılıkların arasında asla kendilerini göstermiyorlar.

Torunları Türkiye'de yaşayan dünyanın en zehirli yılanı yuvasından çıktı

TEK ISIRIĞI 100 KİŞİYİ ÖLDÜREBİLECEK GÜÇTE

Engerek yılanlarının zehirli oldukları biliniyor ancak engerek yılanı ısırığından doğru tedavi ve zamanında müdahale ile kurtulmak mümkün. Bu yılanların atası olarak görülen testere pullu engerek yılanından o kadar basit kurtulmak ise pek mümkün değil. Tek ısırışta 100 kişiyi dahi öldürebilecek güçte zehri olan Testere pullu engerek yılanı, bu özelliği nedeniyle 'katil' olarak da adlandırılıyor.

Torunları Türkiye'de yaşayan dünyanın en zehirli yılanı yuvasından çıktı

ORTA DOĞU'DA DA YAŞIYORLAR

Testere pullu engerek yılanı ülkemizde pek rastlanmıyor ancak ülkemize yakın olarak Orta Doğu bölgesinin bazı noktalarında kendisini gösterebiliyor. Fakat yine de bu yılanın daha sıklıkla yaşadığı ülkelerin başında Hindistan ve Pakistan geliyor. Sri Lanka ile Kuzey Afrika da yılanın görüldüğü bölgeler arasında.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (13)

Yes john:

Çok saçma tek ısırıkta 100 kişiyi nasıl zehirleyecek Tek ısırıkta 1 kişiyi zehirler onun için çokta korkmamıza gerek yok

67
38
yanıtYanıtla
Muharrem Selim Öztürkmen:

Saçma değil arkadaş senin beynin yetmemiş tek ısırıkta kurbanına salgıladığı zehir 100 kişiyi öldürmeye yeter onu demeye çalışıyorlar

yanıt10
yanıt5
Valentinnorossi 35:

Yılanın torunları nedir ya? Eniştesi kim peki karayılanmı veya kayınçoları kobramı , amcaoglu da potonmu

84
16
yanıtYanıtla
Kaan Korkmaz:

Torunları Türkiye ye kesin kaçak yollardan girmiştir.

78
11
yanıtYanıtla
Burak Alkan:

Arkadaşlar tek ısırıkta derken tek seferde ki zehri 100 kişiye bulaşsa 100 kişiyi öldürür anlamında bu kadar saf olmayın aynı anda 100 kişiyi nasıl soksun

55
12
yanıtYanıtla
Üzeyir Aydın:

Tek ısırık ta 100 kişi öldürüyorsa ben ölmeye razıyım

22
30
yanıtYanıtla
Hasan Basan:

Yani demek istiyorki isirinca zehirin Gücü 100 kisiyi öldürmeye yetiyor :)

26
8
yanıtYanıtla
Napim Napim:

Peki ya torunları vergiler dahilmi girdiler ülkeye

32
1
yanıtYanıtla
Ozkan Koyuncu:

Bu yılandan değil öbür taraftan korkmak lazım Keşke insanlar bu yılandan korkana kadar amelleri kötü olup Allah CC karşında nasıl hesap verecek bizde dahil rabbim Bizi ihsan eylesin ??

24
5
yanıtYanıtla
Semih AKBAŞ:

Ya bir bitmediniz. Korkacakdan sen kork kardeşim o dediğin taraftan. Bizene? Herkes kendi hesabını verecek bundan sanane.

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title