Haberler

Taliban, depremzedeler için toplanan bağışı poşet içinde teslim etti

Güncelleme:

Türkiye'ye deprem nedeniyle yardım yollayan ülkelerden biri de Afganistan oldu. Taliban, depremzedeler için toplanan 50 bin dolarlık bağışı, Türk Büyükelçi'ye poşet içinde teslim etti.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından Afganistan'da yönetimi ele geçieren Taliban, depremzedeler için bağış kampanyası başlattı. Afgan Kızılayı, 4,5 milyon Afgani, yani 50 bin dolar bağış topladı.

POŞET İÇİNDE TESLİM ETTİLER

Afgan Kızılayı Başkanı Matiul Hak Halis, Türkiye Afganistan Büyükelçisi Cihad Erginay'a toplanan bağışı naylon poşet için teslim etti. Halis, Türk halkına başsağlığı mesajını iletti. Büyükelçi Erginay da yardım için teşekkür etti ve depremden etkilenen ailelere yardımı iletme sözü verdi.

160 BİN DOLARLIK DESTEK AÇIKLAMIŞLARDI

Afganistan Dışişleri Bakanlığı geçen hafta Türkiye ve Suriye'ye depremden etkilenen ailelere destek için 160 bin dolarlık nakit yardımda bulunacağını açıklamıştı.

PARALARI PUL OLDU

20 yıl boyunca Amerikan işgali altında kalan Afganistan'ın para biriminin, ABD doları karşısındaki güçsüzlüğü dikkat çekti. 4,5 milyon Afgani, yalnızca 50 bin dolar ediyor. 1 dolar tam 90 Afgani değerinde.

İşte toplanan bağışın teslim töreninden bir kare;

Taliban, depremzedeler için toplanan bağışı poşet içinde teslim etti

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Afganistan Türkiye Deprem Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Rafflesia:

Afgan halkına teşekkürler ama şu an onların bizden çok daha fazla ihtiyacı var keşke hiç girişmeselerdi böyle bir şeye. Talibandan bir an önce kurtulmaları dileğiyle. Afganistan o yönetimi hak etmiyor. Her şey daha güzel olsun onlar için

67
24
yanıtYanıtla
Hakan Ertem:

Bizde hakedmiyırduk ama başa gelen çekiliyor

yanıt7
yanıt1
Alkurt:

AFGAN HALKINA TESEKKÜRLER, AMA AMERIKANIN KUKLASI TALIBANIN VERECEGI PARAYI ALMASAYDINIZ DAHA DOGRU OLURDU..O PARA GARIBIM AFGAN HALKININ KANI ÜZERINDE KAZANILMIS PARADIR.

53
24
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Yardım etmişler Allah razı olsun ama ülkelerindeki insanlara da yardım etsinler lütfen. Kendi halkı perişan.

74
3
yanıtYanıtla
Halit:

onlar daha çok muhtaçlar geri verilmeli

58
7
yanıtYanıtla
Adem buçan:

Kendileri muhtaç durumda oldukları halde yardım gönderdiler. Zaten Afgan halkının bizlere muhabbeti ezelden beri var. Özellikle Talibanın geldiği ekolünün Kurtuluş savaşı sırasındaki hem can hem de mal ile bize yaptıkları yardımları okumanızı öneririm.

47
16
yanıtYanıtla
hakan sezer:

ALLAH RAZI OLSUN, ALLAH RIZASI İİN VERİLEN HERŞEYDEN ALLAH SORUMLUDUR.

38
9
yanıtYanıtla
mehmet:

la bizim paramız amerika ile yıllarca savaşmadığımız halde 19 tl. demekki afganlar bile bizden iyi.

17
13
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Gelde bunu bizim millete anlat...

yanıt3
yanıt3
HATİCE TANYILDIZ:

Allah razı olsun

21
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title