Haberler

Taliban, Afganistan'da yönetimdeki ikinci yılını kutladı

Güncelleme:

Afganistan'da 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girerek ülkeye hakim olan Taliban, yönetimdeki ikinci yılını kutladı. Taliban güçleri, şehir turu düzenleyerek halkı selamladı ve ABD aleyhine sloganlar attı. Terör örgütü DEAŞ'ın tehdit ihtimali nedeniyle güvenlik önlemleri alındı. Muhalif kadınlar ise kısıtlamaların kaldırılmasını talep etti.

Afganistan'da, 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girerek ülkeye hakim olan Taliban, yönetimdeki ikinci yılını kutladı.

Kabil, Herat, Mezar-ı Şerif ve Kandahar başta olmak üzere ülke çapındaki şehirlerde Taliban güçleri, silahlar ve askeri araçlarla konvoy halinde şehir turu düzenleyerek halkı selamladı.

Taliban mensupları sık sık Taliban lehine, ABD aleyhine sloganlar attı.

Afganistan'ın güneyinde bulunan ve Taliban için sembolik önemi olan Kandahar vilayetinde askeri geçit töreni düzenlendi.

Kabil'de ise eski ABD Büyükelçiliği önünde bulunan Mesut Kavşağı'ndan şehir turuna çıkan Taliban konvoyları, tüm başkenti gezdi.

Ayrıca, terör örgütü DEAŞ'ın söz konusu kutlamalara yönelik tehdit ihtimali nedeniyle Taliban güçleri, kutlamalar için geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, Afganistan ve Afganistan dışından bazı muhalif kadınlar gruplar halinde Taliban'ı protesto ederek, kendilerine yönelik getirilen kısıtlamaların kaldırılmasını istedi.

Taliban, 15 Ağustos 2021'de başkent Kabil'e girdi

Afganistan hükümeti ve Taliban arasında Katar'ın başkenti Doha'da devam eden müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasını takiben 2021 yazında taraflar arasındaki çatışmalar şiddetlenmişti.

Buna paralel ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin Afganistan'ı terk etmesi hızlanmış ve Taliban da 15 Ağustos'ta başkent Kabil'e girmişti.

Bunun üzerine Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesiyle Taliban, Afganistan'da hakimiyetini sağlamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Afganistan Hakim Kabil Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title