Haberler

Suudi Arabistan ve BAE, İran'ın operasyonu öncesi ABD'ye bilgi sızdırmış

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonunun yankıları sürerken, saldırıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Suudi Arabistan ve BAE'nin operasyon öncesinde ABD ile İran'ın 300'e yakın füzeyle gerçekleştirdiği saldırı planlarına ilişkin istihbarat paylaştığı ortaya çıktı.

ABD baskısı altında olan Suudi Arabistan ve BAE'nin, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı öncesinde operasyona ilişkin istihbarat bilgilerini Washington yönetimiyle paylaştığı ortaya çıktı.

İRANLI YETKİLİLER SALDIRI ÖNCESİ BİLGİ VERMİŞTİ

İran'ın İsrail'e saldırmasından iki gün önce İranlı yetkililer, hava sahalarını korumak amacıyla Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerindeki muhataplarını İsrail'e yönelik planlanan saldırı konusunda bilgilendirmişti.

ABD İLE GİZLİCE ANLAŞTILAR

Wall Street Journal'a konuşan Mısır ve Suudi Arabistan'daki kaynaklara göre, birçok Arap hükümeti İsrail'e yardım etmenin İran'a zarar verme riskinden korktuğunu ancak ABD ile yapılan görüşmelerin ardından Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri saldırıyla ilgili istihbarat paylaşma konusunda gizlice anlaştılar.

ÜRDÜN HAVA SAHASINI ABD'YE AÇTI

Ürdün, hava sahasının ABD ve savunmada yer alan diğer ülkeler tarafından kullanılmasına izin verdi ve ayrıca İran füzelerinin ve insansız hava araçlarının önlenmesine yardımcı olmak için kendi uçağını kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Arap Emirlikleri Suudi Arabistan İsrail İran Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (76)

DODOK DODOK:

Binlerce yıl Peygamberler ile ıslah edilemeyen coğrafyada, birlik ve beraberlik asla oluşamaz. Vesselam...

888
29
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Araplardan çok berbat hareketler bunlaaaar lobo lobo lob lob lob.

yanıt249
yanıt32
Sessiz ciglik:

Karanliga kufur etme. Bir mum yak. Ya güzel konus ya hic konusma.

yanıt145
yanıt45
haksız mıyım:

müslüman bir arabın, müslüman bir kürdün, müslüman bir japonun, ingilizin hasılı dünyadaki tüm müslümanların tırnağı bile nurişten de ve dahi tüm din iman düşmanlarından da değerlidir. ben müslüman bir türk olarak böyle inanıyorum, böyle kabul ediyorum

yanıt152
yanıt45
haksız mıyım:

cahiller hiçbişey bilmiyorsa çanakkalede yatan şehitlerin mezar taşlarına baksınlar. halepten, kudusten, rakkadan, gazzeden gelip şehit olmuş kardeşlerimizi görür de utanırlar belki. şarabı az bırakıp bir kenara, hindistandaki müslüman kadınların kollarındaki bilzeikleri satıp osmanlıya gönderdiğini okusunlar.

yanıt170
yanıt82
bekir yapici:

HAKSIZ MIYIM ille killik yapacaksin degilmi sanki sen alimmisin gibi milleti cahillikle sucluyorsun canakkale savasi osmanli imparatorlugu zamaninda yapildi o zamanlar ortadogu ve balkanlar cogunlukla osmanli topraklariydi ve osmanli imparatorlugu topraklarinda yasayan herkez irki dini ne olursa olsun osmanli vatandasiydi ve bedel ödeyemeyenlere eskerlik yapma mecburiyeti vardi canakkalede savasinda niye her millet ve irktan insanlarin oldugunu bilmem simdi anliyabildinmi?

yanıt70
yanıt33
Mehmet Gazanfer:

O çanakkalede yazan isimlerin hepsi Türk araçlardan gelen yok boş yapma halepteki kudüsteki türkler öldü araplar değil haksız mıyım değil miyim

yanıt65
yanıt37
Nuri Aga:

Haksız mıyım denen zevat beni iman düşmanı olarak yazmışsın. Sen o çok sevdiğin suud rejimini devam et savunmaya. Zerre faydası var mı suud rejiminin İslama.

yanıt92
yanıt10
Fatihaziz:

satan satana

248
3
yanıtYanıtla
Cihan Şimşek:

zaten fake saldırı haber yapmaya değmez

207
19
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title