Haberler

Sudan'da pazar yerine İHA saldırısı: 40 kişi öldü, 60 kişi yaralandı

Güncelleme:

Sudan'ın başkenti Hartum'da bulunan bir pazar yerine düzenlenen İHA saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi ise yaralandı.

Sudan Doktorlar Sendikası, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında devam eden çatışmalarda başkent Hartum'un güneyindeki bir pazarı hedef alan İHA saldırısında 40 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

PAZAR YERİNE İHA'LI SALDIRI

Sudan'da ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalar devam ederken, başkent Hartum'da bulunan bir pazar yerine İHA ile saldırı düzenlendi.

EN AZ 40 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ YARALANDI

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 60'tan fazla kişinin yaralandığı ifade edildi. Yerel kaynaklar, saldırının ordu tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederken, taraflar ise saldırıdan birbirlerini sorumlu tuttu.

Sudan'da pazar yerine İHA saldırısı: 40 kişi öldü, 60 kişi yaralandı

SUDAN'DAKİ ÇATIŞMALAR

Ordu ile RSF arasındaki gerilim, 5 Aralık 2022'de sivil hükümete geçişin ve demokratik seçimlerin önünü açması amacıyla imzalanan "çerçeve anlaşmada" RSF'nin tamamen orduya entegre edilmesini içeren reformdan kaynaklanıyor. Ordunun başındaki Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan isyancılarla savaşmak için kurulan RSF'nin bağımsız bir güç olarak hareket etmesini engellemek amacıyla orduya katılması gerektiğini belirtirken, RSF lideri Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Binlerce kişinin öldüğü çatışmalar 15 Nisan'da bu yana devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hartum Sudan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title