Haberler

Son Dakika: Savaşı körükleyecek gelişme! Ukrayna'nın Neptün füzeleriyle vurduğu Moskova kruvazörü battı

Güncelleme:

Rusya'nın Yılan Adası'nı kuşatan amiral gemilerinden biri olan 510 mürettebatlı "Moskova" kruvazörünün, Ukrayna tarafından bu sabah saatlerinde Neptün füzeleriyle vurulduğu duyurulmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı ise "Moskova kruvazöründe bulunan mühimmat, çıkan yangın sonucu infilak etti. Gemi ciddi şekilde hasar gördü. Tüm mürettebat tahliye edildi. Yangının nedeni araştırılıyor" açıklamasında bulunarak saldırı iddialarını yalanlamıştı.

Son Dakika! Rusya: Taşıdığı mühimmatın patlaması sonucu gövdesinde ağır hasar oluşan Moskova kruvazörü fırtınalı deniz koşullarında battı

KÖTÜ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE BATTI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamada Moskova kruvazörünün limana çekilirken kötü hava koşulları nedeniyle battığı belirtildi.

Son Dakika! Rusya: Taşıdığı mühimmatın patlaması sonucu gövdesinde ağır hasar oluşan Moskova kruvazörü fırtınalı deniz koşullarında battı

"İKİ HİKAYE ARASINDA SEÇİM YAPMAK ZORUNDA KALDILAR"

ABD Ulusal Güvenlik Danışması Jake Sullivan ise yaptığı açıklamada, Moskova'nın Rusya'nın amiral gemisi olduğunu hatırlatarak, Rusya'nın geminin ağır hasar gördüğünü kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti. Sullivan, "İki hikaye arasında bir seçim yapmak zorunda kaldılar. Birinci hikaye, bunun sadece beceriksizlik olduğu, diğeri ise saldırıya uğradıkları yönünde. İkisi de onlar için iyi bir sonuç değil" dedi.

SAVAŞIN İLK GÜNLERİNDE GÜNDEMDEYDİ

Moskova kruvazörü, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ilk günlerinde Karadeniz'de Tuna Deltası açıklarında bulunan Yılan Adası'na yönelik saldırıda kullanılmasıyla gündeme gelmişti. Adadaki Ukrayna askerleri teslim olmazken, Rus ordusuna "Cehenneme gidin" çağrısında bulunmuştu.

Rusya'nın Karadeniz Filosunun 186 metre uzunluğundaki amiral gemisi Moskova, 1980'lerin başında hizmete girdi. Sovyet donanmasının Project 1164 Atlant sınıfının önde gelen gemisiyken, ilk önce Slava olarak adlandırıldı. Ancak daha sonra ismi "Moskova" olarak değiştirildi. Savaş gemisinin ana silahları P-1000 Vulkan gemisavar füzeleri olarak biliniyor. 2000 yılında Karadeniz Filosunun amiral gemisi haline gelen kruvazör, 2015 yılında Rusya'nın Suriye'de başlattığı askeri harekatında kilit rol oynamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Ukrayna Rusya Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (9)

Kemal:

Demedi edemyin, bu savaş üç haftaya kalmaz, Putin bitirecek.

15
9
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

rusya vurunca savas körüklenmiyorda ukranya vuruncamı savaş körükleniyor

16
0
yanıtYanıtla
mehmet can:

Biz Müslüman Türkler, zulme uğrayan bir yahudi bile olsa üzülüyoruz. Merhametli insanlarız. İslam'ın ahlaklarından biridir bu da.

0
2
yanıtYanıtla
Ali Kılıç:

rusyanin sonu geliyor

1
0
yanıtYanıtla
Toprak YILDIRIM YILDIRIM:

Batan gemi Rus Karadeniz Filosunun bayrak gemisi bu arada. Kasıtlı olarak vurulmuş da olabilir gönderme yapmak amacıyla o gemiyi seçmiş olabilirler

1
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Askeri hedef tabii ki vurulacak, önemli olan sivil hedefler vurulmasın ..

1
0
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

tv de yorum yapan emekli bir askerimiz, ukrayna ordusundaki askerlerin içinde çok müslüman var dedi. kırım tatar türkleri ukrayna ordusunda savaşıyor. vurdukları gemi de savaşın başında dedikleri gibi cehennemin dibini boylamıştır umarım.darısı putinin başına

1
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Zelenski'nin gaza gelme hâli devam ediyor çünkü palyaçoluk başka, devlet yönetme kabiliyeti ve zekası başka bir şey. Zelenski de olmayan bir durum. Gaz verenler yakında topuklarlar ve yaşayıp yasamaman Rusya ve Putin'e bağlı. Kısaca ülken gider çünkü bunu sen istedin.

0
1
yanıtYanıtla
Sadık:

Bir Tüfek bile üretemiyoruz evet bunu söyleyen Türkiyeyi yönetmek isteyen bir Muhalefet lideri söylüyor, gerisini siz bir düşünün.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title