Haberler

Son Dakika! NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik isteğini destekliyorum

Güncelleme:

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin AB'de önünü açın, biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım" restine, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den yanıt geldi. Stoltenberg, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik isteğini destekliyorum." dedi.

Litvanya'da gerçekleşecek NATO Zirve'sine katılmak üzere havaalanına giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Türkiye'yi 50 yıldır AB kapısında bekleten ülkelere sesleniyorum. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in NATO'da önünü açalım." dedi. Basın toplantısında bu konuya değinen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise " Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik isteğini destekliyorum." ifadelerini kullandı.

"İSVEÇ'İ NATO'YA SOKMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ"

11-12 Temmuz tarihleri arasında Litvanya'da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenledi. Önemli mesajlar veren Stoltenberg, şöyle devam etti: "İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. İsveç'in üyeliği konusunda Vilnius zirvesinde olumlu bir karara varmak hala mümkün.

"SAVUNMA PLANI ÜZERİNDE ANLAŞACAĞIZ"

NATO Baltık bölgesinde mevcudiyetini artırmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda daha fazla asker sevk etmiştik. Ukrayna işgalinden sonra Madrid zirvesindeki kararla bunu artırmıştık. Bu zirvede yarın ve yarından sonraki gün savunma planı üzerinde anlaşacağız. Bunun dışında tüm ittifaklarımızı koruyabilecek hale geleceğiz.

"UZUN SÜREDİR BEKLİYORDUK"

Almanya'nın kararını da mutlulukla karşıladım. Bu kararı çok uzun süredir bekliyorduk. Kişisel olarak ben ve diğer liderler aynı şeyi vurguladık. Çevremizdeki jeopolitik durum giderek daha kötü hale gelecek. Nükleer silahların yerleştirilmesi konusunda ve Wagner'in bu ülkeye gelmesi konusunda müttefik birliğine ihtiyacımız var. NATO'nun bu bölgede savunmasının güçlenmesi kolektif savunmamız açısından önemli. Bu kararın da tam zamanında geldiğini düşünüyorum"

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentine doğru yola çıkmadan havalimanında yaptığı açıklamada, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım. 50 yıldır AB kapısında bekletilen bir Türkiye var." şeklinde konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Avrupa Birliği Türkiye İsveç Nato Dünya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

Ilker Yılmaz:

diren Erdoğan

96
17
yanıtYanıtla
Hasan Kara:

Almazlar bosuna ugrasmayalim ,bizim icin zaman kaybindan baska bir sey degil

68
14
yanıtYanıtla
Musti40 :

Almaları önemli değil, AB = Hristiyan birliği. Önemli olan onların bize uyguladığı politika gibi onları GICIK SİNİR etmek! BRAVO REİS!

yanıt23
yanıt9
ERKAN ÜNAL:

Desteklemesi Bi şey ifade etmiyor,sonuca bakıyoruz

70
3
yanıtYanıtla
Sesli düşünce:

Seçimden sonra çok farklı bir anlayış ile ilerleniyor Allah muvaffakiyetler nasip eylesin

58
6
yanıtYanıtla
celal satıcıer:

HANGİ KONULARDA

yanıt0
yanıt0
sade vatandaş:

bende isveçin natoya girmemesini destekliyorum bana kitabımıza hakaret eden imansız avrupa birliği lazım değil

26
11
yanıtYanıtla
celal satıcıer:

İŞİNE GELİRSE

yanıt0
yanıt0
Özgür Sevindik:

Adam resmen kara oglanin intikamini aliyor

33
4
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Alacaklarını bende düşünmüyorum lakin İsveçe de onay verilmemesi gerek..Avrupalılar aptal değil. Eğer Türkiye Avrupa Birliğine girerse ülkeden milyonlarca insan avrupaya akın eder. Buna izin verirler mi sanıyorsunuz

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title