Haberler

Son Dakika! Protestoların devam ettiği Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Ceenbekov görevinden istifa etti

Güncelleme:

Son dakika! Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, 4 Ekim'deki parlamento seçimlerinden sonra başlayan protestolar nedeniyle görevinden ayrıldı.

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan parlamento seçimi sonuçlarının iptalini talep eden muhaliflerin düzenlediği gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından cumhurbaşkanlığı ve parlamento binası işgal edilmişti. Protestolarda, eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev de destekçileri tarafından cezaevinden çıkarılarak kaçırılmıştı. Ancak Atambayev, daha sonra tekrar güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.

GÖSTERİCİLER TALEP ETTİ

Göstericilerin bir bölümü tarafından "valiyi rehin almak ve gösteriler düzenlemek" suçundan hapis yatan Ata Curt Partisi eski Milletvekili Sadır Caparov, cezaevinden çıkarılarak aynı gün Başbakanlık koltuğuna oturtulmuştu. Başbakanlık binasını 5 gün boyunca ablukada tutan Caparov destekçileri, parlamentodan Caparov'un başbakanlığının onaylamasını talep etmişti.

YENİDEN OYLAMA YAPILMASINI İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ise yeni parlamentonun başbakan olarak belirlediği milliyetçi siyasetçi Sadir Caparov'u atamayı reddetmişti. Ceenbekov, milletvekillerinin oylamayı kurallarına uygun yaptığı konusunda kuşkuları olduğunu söyleyerek, yeniden oylama yapılmasını istemişti.

Son Dakika! Protestoların devam ettiği Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Ceenbekov görevinden istifa etti

GÖREVİ BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORDU

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri Tolganay Stamaliyeva, Ceenbekov'un 'bundan sonraki olayların devletin aleyhine öngörülemeyen bir senaryoya yol açabileceği için görevini şimdi bırakmayı doğru bulmadığını' söylediğini açıklamıştı.

Son Dakika! Protestoların devam ettiği Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Ceenbekov görevinden istifa etti

İSTİFASI TALEP EDİLMİŞTİ

Başbakanlık binası önünde cumhurbaşkanının istifasını talep eden taraftarlarına seslenen Başbakan Sadır Caparov, bugün Sooronbay Ceenbekov'un istifasını talep edeceklerini duyurmuştu.

GÖSTERİLERDE 122 KİŞİ YARALANDI

Kırgızistan'da çıkan olaylarda şu ana kadar 122 kişinin yaralandığını ifade edilirken, 4 kişinin yoğun bakımda tedavi altında olduğu belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kırgızistan Parlamento Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (40)

ADEMTÜRK:

Sira bizim ba skanda Senide kimse istemiyor daha ISTIFA ET ISTIFA ET

22
16
yanıtYanıtla
lale:

sen nekadar beyinsizsin sen beğenmiyorsan defol git biz istiyoruz daima arkasındayız sonuna kadar sizler kadar nankör insanlar göremedik helal değildir senin aldığın hizmet bu ülkeden

yanıt11
yanıt15
LALEYE CEVAP:

Ne kadar para yediriyorlar sana bu yaziyi yazdin diye ?

yanıt3
yanıt3
Süper:

Kesinlikle

yanıt3
yanıt0
Onur:

Reis arkasında millet var senin gibi bir kaç terör yanlısı haine yedirecek degiliz klavye delikanlısı

yanıt3
yanıt10
ademe selam:

iyide lale devri çoktan bitti bu lale nerden çıktı

yanıt3
yanıt0
LALEYE CEVAP:

Nekadar ye dirdil er Sana LALE bunu Yaz man icin

yanıt3
yanıt4
dönüşüm evresi:

lale olmuş zakkum

yanıt3
yanıt0
ece:

Halkın yarısından fazlası istiyor sizin gibi azınlıklar istemiyor diye kimse istifa etmez canım kusura bakma sizin istediğiniz kişiler başarılı olsaydı da başa geçselerdi 100 senelik ülkenin 80 senesinde kitapları bile parayla sattılar 20 senelik refah yaşadık diye sandınız ki "yıl ikibün 20 abiğğğğ ypSn bi zhmet" 80 sneede yapılmayanı 20 senede yapan iktidara iftira atmayın artık haberler moderatörü yorumu yayınlarsan sevinirin

yanıt0
yanıt3
Mehmet:

Dünyanin her yerinde istifa olur Bizim ülkede istifa kelimesi yasak koltuga Yapismağın yaninda 404 halt etmiş Ne olursa olsun

18
6
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title