Haberler

Son Dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami alarmı verildi

Güncelleme:

Son dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde, yerleşim yerlerine 168 kilometre uzaklıkta 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ayrıca eyalet için tsunami uyarısı da verildi. Bölgede, artçı depremlerin yaşandığı öğrenildi. Tsunaminin ilk olarak eyaletin Sand Point şehrini vuracağı tahmin ediliyor.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Alaska açıklarında 8.2 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssü, en yakın yerleşim birimine 168 kilometre mesafede. Bölgenin, çok şiddetli depremin ardından 6.2 ve 5.6 büyüklüklerinde artçı depremlerle sarsıldığı bildirildi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

ABD Tsunami Uyarı Sistemi ayrıca tsunami uyarısı yayınladı. Tsunami'nin yaşanması durumunda dalgaların ilk olarak Sand Point şehrini vuracağı tahmin ediliyor.

SİREN SESLERİ SOKAKLARDA YANKILANDI

Sosyal medyada sokaklarda siren seslerinin yankılandığı iddia edilen görüntüler dolaşırken, bölgede panik havası yaşanıyor.

Son Dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami alarmı verildi

AKTİF VOLKANLAR VAR

ABD, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının kıyısında yer alıyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Son Dakika: ABD'nin Alaska eyaletinde 8.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, tsunami alarmı verildi

SIK SIK DEPREMLER MEYDANA GELİYOR

Sık sık büyük depremlere sahne olan Alaska'da, son olarak geçtiğimiz Mayıs ayında 6.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedilmişti. Temmuz 2020'de ise Alaska açıklarında 7.8 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş ve tsunami uyarısı verilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Alaska Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (16)

Selin Akpınar :

Umarım bu habere sevinenler böyle bir depremi yaşar da anlar ne kadar kötü bir şey olduğunu. Oradaki çocukların dünyadan haberi yok onların ne suçu var

108
57
yanıtYanıtla
Yiğitcan Coşar:

Kime bu düşmanlığınız bu kininiz? Oradaki insanların bir çoğunun sizden haberi bile yok, siz siyasi olayların dolduruşuna gelip insanlara beddua ediyorsunuz. Önce insan olun insan. Bir de müslüman olacaksınız. Sizin müslümanlığınız bu kadar işte o yüzden inanmıyorum ya zaten.

94
41
yanıtYanıtla
Recep Aykun:

Allah insanlara zulüm yapanlara cezasız bırakmaz:))))

53
78
yanıtYanıtla
mustafa anaç:

Yani diyorsun ki İstanbul depremi yapılan zulümden dolayı insanlara Allah tarafından verilen cezaydı

yanıt52
yanıt4
Yiğitcan Coşar:

Eğer öyleyse biz kimlere ne zulümler ettik demek ki başımız cezadan beladan kurtulmuyor. Sizin beyniniz bu kadar çalışıyor işte.

yanıt44
yanıt15
Davut Pancar:

Hadi hayırlısı dört gözle bekliyoruz

21
72
yanıtYanıtla
Babilya :

Onlar bize hertürlü kötülüğü yapsın zulüm etsin biz beddua etmeyelim öylemi ?Bosnada ölenleri Suriyede IRAKTA ÖLDÜRÜLENLERİ... HİÇ DUYMADINMI?

39
31
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

Bizde de iyiler ve kötüler var. Abd veya başka ülkelerde de. Neden insanların ölmesini dinliyorsunuz. Bu basit ve sığ bir düşünce. Dünya vatandaşı olmak önemlidir.

50
19
yanıtYanıtla
senata silva:

Umarım insanlar ölmez..

52
14
yanıtYanıtla
Mustafa Levent:

Sanki dünya tapulu mallarıymış okyanuslarda nükleer bomba deneyleri yapmalarının cezasını en ağır şekilde ödemelerini diliyorum umarım bunlar daha başlangıç olur onlar için.

39
7
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title