Haberler

Şiddetli kuraklığın yaşandığı Amazon'da 100'den fazla ölü yunus kıyıya vurdu

Güncelleme:

Brezilya'da kuraklıkla mücadele eden Amazon ormanları bölgesinde endişe veren balık ölümleri yaşanıyor. Son bir hafta içinde 100'den fazla yunus kıyıya vurdu. Uzmanlar kuraklığın devam etmesi hallinde daha fazla balığın ölebileceğini söylüyor.

Brezilya'nın Amazon yağmur ormanlarında şiddetli bir kuraklığın yaşandığı dönemde, son bir hafta içinde 100'den fazla yunus kıyıya vurdu.

SEBEBİ YÜKSEK SU SICAKLIKLARI

Brezilya Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı'na bağlı bir araştırma grubu olan Mamiraua Enstitüsü; Tefe Gölü çevresinde pazartesi günü 2 ölü yunus daha bulunduğunu açıkladı. Uzmanlar, bölgedeki ölümlerin en muhtemel nedeninin yüksek su sıcaklıkları olduğunu düşünüyor.

UZMANLARDAN OLUŞAN BİR EKİP KURULDU

Tefe Gölü bölgesinde geçen haftadan bu yana sıcaklıklar 39 dereceyi aştı. Kurumlar, yunus ölümlerini incelemek için veterinerler ve su memelisi uzmanlarından oluşan ekipler gönderdi. Tefe Gölü'nde yaklaşık 1.400 nehir yunusu bulunuyordu ve bu ölümlerin %5 ila %10'unu temsil edebileceği düşünülüyor.

Şiddetli kuraklığın yaşandığı Amazon'da 100'den fazla ölü yunus kıyıya vurdu

BAZI İZOLE TOPLULUKLARA YİYECEK ULAŞTIRILAMIYOR

Amazonas Valisi Wilson Lima, cuma günü kuraklık nedeniyle acil durum ilan etti. Tefe Belediye Başkanı Nicson Marreira, hükümetinin nehirlerin kuruduğu bazı izole topluluklara doğrudan yiyecek teslim edemediğini söyledi.

SICAKLIK 2 GÜNDE 7 DERECE ARTTI

Mamirauá Enstitüsü'nün Jeo-mekansal koordinatörü Ayan Fleischmann, kuraklığın Amazon bölgesindeki nehir kenarındaki topluluklar üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi. Fleischmann, cuma günü 32 derece olan sıcaklıkların pazar günü neredeyse 39 dereceye yükseldiğini belirtti. Yunus ölümlerinin nedenini hala belirlemeye çalıştıklarını, ancak yüksek sıcaklığın ana aday olduğunu söyledi.

Şiddetli kuraklığın yaşandığı Amazon'da 100'den fazla ölü yunus kıyıya vurdu

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amazon Ormanları Brezilya Amazon Yaşam Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title